Хмільницький лікар-хірург оперує на передовій та в тилу

Хмільницький лікар-хірург оперує на передовій та в тилу

Лікар-хірург, який 20 років пропрацював у Хмільницькій центральній районній лікарні, більше двох років оперував у військовому шпиталі і знову повертається на фронт, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на департамент охорони здоров’я Вінницької ОВА.

Олег Миколайович Котик не думав, що настане час коли працюватиме у зоні бойових дій.

У 2018 році його призвали до лав Збройних сил України. Більше двох років працював начальником хірургічного відділення 59 військового мобільного госпіталю у місті Сіверськодонецьку, що у Луганській області. Разом із колегами оперували військових та цивільних.

«Надання хірургічної допомоги в зоні бойових дій дуже відрізняється від цивільної хірургії. До нас привозили поранених військовослужбовців з відірваними верхніми і нижніми кінцівками, вогнепальними пораненнями грудної і черевної порожнин з пошкодженням внутрішніх органів. Це досить важкі хворі, які потребували екстреного оперативного втручання і негайного проведення протишокової терапії. Як тільки мали більш-менш затишшя оперували цивільних. Наше завдання - рятувати пацієнтів. Зараз я і ще кілька моїх колег отримали повістку в ЗСУ. Уже пройшли комісію і готові до служби. Ворога можемо здолати тільки разом», - розповів Олег Котик.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІННИЦЬКИЙ ПАУЕРЛІФТЕР ІВАН ЧУПРИНКО – АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН СВІТУ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини