Хмільницький, Вінницький, Тульчинський, Могилів-Подільський та Гайсинський - 5 районів Вінниччини

Хмільницький, Вінницький, Тульчинський, Могилів-Подільський та Гайсинський - 5 районів Вінниччини

Сьогодні на засіданні Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядалось питання формування нового субрегіонального (районного) рівня.  Зокрема, Комітетом підтримано створення 5 районів на Вінниччині - Вінницький, Хмільницький, Тульчинський, Могилів-Подільський та Гайсинський. Про таке рішення Комітету "Життєвим обріям" повідомив депутат обласної ради Олександр Крученюк, який був присутній на засіданні.


Хмільницький район ( з адміністративним центром у місті Хмільник) у складі територій Глуховецької селищної, Жданівської сільської, Іванівської сільської, Калинівської міської, Козятинської міської, Махнівської сільської, Самгородської сільської, Уланівської сільської, Хмільницької міської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.


 Загалом заплановано утворити в областях України та АР Крим 129 районів та ліквідувати 490 існуючих районів.

Нові райони створюються для розміщення виконавчої влади (майбутні префектури), жодної гривні з бюджетів ОТГ на райони забрано не буде - зазначив Олександр Крученюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА 5 РАЙОНІВ З ЦЕНТРАМИ У ВІННИЦІ, ГАЙСИНІ, ТУЛЬЧИНІ, МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКУ ТА ХМІЛЬНИКУ ВИСТУПИЛА НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ЛАРИСА БІЛОЗІР

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини