Кількість хворих на Сovid-19 у Хмільнику на Вінниччині продовжує стрімко зростати

 Кількість хворих  на Сovid-19 у Хмільнику на Вінниччині продовжує стрімко зростати

Зараз на стаціонарному лікуванні в Хмільницькій лікарні знаходиться більше 120 хворих на коронавірусну інфекцію Covid-19. 
За словами директора ЦРЛ Василя Залецького уже другий тиждень поспіль в Хмільницькому районі стрімко зростає кількість людей, вражених коронавірусною інфекцією, які  потребують госпіталізації. 
- На жаль, від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, на тому тижні померла людина. З початку пандемії - це третя хвиля захворюваності і  протікає ця хвиля важче,  ніж дві попередні, -  говорить Василь Анатолійович. 
- Якщо минулі рази госпіталізації потребували від 20 до 30 відсотків хворих, то зараз госпіталізації потребують від 70 до 80 відсотків хворих. Окрім того, збільшується кількість випадків захворювання на COVID-19 серед дітей. 
В зв'язку із спалахом хвороби, в лікарні збільшено кількість ліжок для  ковідних хворих. Зараз їх кількість становить 165 ліжок.  Сто сорок п'ять з них з підведеним киснем.
Хмільницька лікарня забезпечена усім необхідним для надання допомоги ковідним хворим, а також людям з іншими захворюваннями, які потребують негайної госпіталізації та стаціонарного лікування. Для надання медичної допомоги, в умовах коронавірусної інфекції, лікарня забезпечена апаратами штучної вентиляції легень, кисневими точками, моніторами пацієнта, пересувними рентгенапаратами, дефібриляторами та іншим сучасним медичним устаткуванням, необхідним для лікування та надання медичної допомоги. 
Однією з причин спалаху коронавірусної інфекції та інших хвороб є пора року. У весняний період загострюються гострі респіраторні, вірусні та інші захворювання, це період, коли організм найбільш вразливий до вірусів та хвороб. В цю пору завжди спостерігалась найбільша захворюваність на гострі респіраторні захворювання. А зростання кількості хворих, які потребують госпіталізації, я вважаю викликане тим, що люди невчасно звертаються до лікаря, займаються самолікуванням, доводять хворобу до стану важкої, коли госпіталізації уникнути неможливо і лише тоді звертаються до лікаря.
Я уже неодноразово звертався до людей  із закликами відповідально ставитись до свого здоров’я!  І сьогодні я знову звертаюсь до усіх жителів Хмільниччини з проханням не наражати себе та своїх близьких на небезпеку!
При перших ознаках гострих респіраторних захворювань одразу звертайтеся до свого сімейного лікаря! 
Пам'ятайте, в більшості випадків, якщо вчасно діагностувати захворювання і призначити правильне лікування - госпіталізація не потрібна, а хвороба мине без важких наслідків.
Тому, як тільки відчули перші симптоми захворювання,  одразу звертайтесь до лікаря.
І ще раз нагадую, що лікування хворих на коронавірус, згідно протоколу лікування ковідних хворих є безкоштовним.
Будьте здорові!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ХМІЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА МИКОЛА ЮРЧИШИН ЗАКЛИКАВ ГРОМАДЯН НЕ ЗАБУВАТИ ПРО КАРАНТИН

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини