Колишній очільник поліції Вінниччини працював на фсб росії. Він підозрюється у державній зраді

Колишній очільник поліції Вінниччини працював на фсб росії.  Він підозрюється у державній зраді

Колишньому начальнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру у державній зраді, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Вінницьку обласну прокуратуру.

Підозрюваний, маючи значний досвід служби на керівних посадах у правоохоронних органах України, в тому числі на посаді начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області у січні – березні 2016 року, бажаючи зробити кар’єру під патронатом російської федерації, зрадив Українській державі та народу України.

За даними слідства, у 2018 році в тимчасово окупованому росією Криму експоліцейський погодився на конфіденційну співпрацю зі співробітником департаменту оперативної інформації федеральної служби безпеки рф.

Надалі підозрюваний, користуючись особистими зв’язками та відомостями з попередніх місць роботи, надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які, на його думку, можуть бути використані спецслужбами рф для ведення підривної діяльності проти України.

Для прикладу, встановлено передавання інформації про керівників громадських організацій ветеранів АТО/ООС, пенсіонерів підрозділів Збройних сил, спецслужб та правоохоронних органів України з їхніми персональними даними та контактами.

Після 24 лютого 2022 року експоліцейський активізував свою злочинну діяльність, зокрема, особисто розробив та надіслав кураторові з фсб план проведення диверсійної роботи на території України.

Також слідством встановлена співпраця підозрюваного з лідером та депутатами наразі забороненої проросійської політичної партії «Партія Шарія».

За такі злочини передбачене покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИН РАЗОМ ЗІ СПІЛЬНИКАМИ ОРГАНІЗУВАВ СХЕМУ УНИКНЕННЯ ПРИЗОВУ ТА ВИЇЗДУ ЧОЛОВІКІВ ЗА КОРДОН

ЧОТИРЬОХ ЖІНОК НА ВІННИЧЧИНІ СУДИТИМУТЬ ЗА СУТЕНЕРСТВО

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини