Кому дозволять витратити президентську тисячу на комуналку

Кому дозволять витратити президентську тисячу на комуналку

Президентську тисячу за вакцинацію літнім людям дозволять витратити на оплату комуналки, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Na Парижі.

Такий «привілей» з'явиться виключно в українців віком від 60 років. Крім того, їм доведеться почекати – нову послугу програми єПідтримка запустять не раніше лютого.

Чергове розширення програми анонсував президент Володимир Зеленський:

«Тисячу гривень від держави люди старше 60 років можуть витрачати на купівлю ліків. Крім того, протягом лютого ми додатково розширимо програму для людей похилого віку. У них буде можливість використання цих грошей на оплату комунальних послуг».

Точний механізм надання «ковідної тисячі» на комуналку поки що не відомий. Але з огляду на те, що така можливість буде тільки у літніх українців, схема виплат, ймовірно, буде аналогічною тій, що вже діє з ліками.

Щоб скористатися «1000 грн за вакцинацію», потрібно оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Це А-Банк, Альфа Банк, банк «Восток», Izibank, Monobank, Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк та Укргазбанк.

Зробити це можна у додатках банків, але тепер з'явилася можливість замовити не лише віртуальну, а й фізичну пластикову картку. Саме такою пропонують користуватися пенсіонерам для покупки ліків у звичайних аптеках (не онлайн). Проте, приміром, у Вінниці багатьом літнім людям у банках радять почекати, посилаючись на дефіцит карток. Скільки чекати – не кажуть…

Щоб на отриману картку прийшли гроші, потрібно подати заявку у застосунку Дія. Для цього застосунок слід оновити, після чого знайти в меню "Послуги" пункт "єПідтримка" та почекати на зарахування коштів впродовж 10 днів.

При придбанні ліків за «ковідну тисячу» вік покупця перевіряється на момент здійснення платежу. Тому не важливо, коли саме було оформлено картку та отримано гроші. Головне, щоб на момент покупки людині виповнилося 60 років.

До речі, в аптеках українці можуть розплатитись «1000 грн за вакцинацію» не за всі товари, а лише за сертифіковані ліки. Тобто купити, наприклад, тонометр не вдасться. Можливо, винятки будуть і для комунальних послуг – залежно від типу самої послуги або постачальника.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ВАКЦИНОВАНО У ХМІЛЬНИКУ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини