Літинські рятувальники отримали перший в області пожежний автомобіль на 5 тонн води

Літинські рятувальники отримали перший в області пожежний автомобіль на 5 тонн води

Сьогодні, 15 грудня, рятувальники Літинської пожежної частини отримали новий  спецтранспорт – МАЗ, перший пожежний автомобіль в області на 5 тонн води, повідомляють Життєві обрії з посиланням на сайт Вінницької облдержадміністрації.

Передача техніки рятувальникам відбулась за участю Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова. 

Новий МАЗ коштує 7,4 мільйони гривень.

«На сьогодні це вже другий автомобіль для Літинської пожежної частини, який придбала держава. Так, нещодавно рятувальники отримали спецавтомобіль «Форд», який виїжджає на дорожно-транспортні пригоди», - повідомив Сергій Борзов.

Під час зустрічі начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук зазначив, що нова спецтехніка вкрай необхідна надзвичайникам.

«Це раніше сокирою розрізали машини, щоб дістати людей, а тепер маємо сучасну техніку. Чому саме Літин? Бо тут траса. До речі, наші рятувальники виїжджають і на виклики у сусідню Хмельницьку область. Тепер ця частина укомплектована технікою на 11 мільйонів», - розповів Руслан Шевчук.

За його словами, цьогоріч у Літинській частині зареєстровано 100 викликів, здійснено мінімум 60 виїздів бригади рятувальників на місця ДТП.

Загалом, рятувальники Вінниччини отримували нову техніку протягом п’яти років. До цього пожежні автомобілі МАЗ були місткістю 4 тонни води, а новий спецавтомобіль - перший в області на 5 тонн.

Машина призначена для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного озброєння і служить для гасіння пожеж водою і повітряно-механічною піною.

«Ще один пожежний автомобіль JELCZ 008 отримали наші рятувальники в якості гуманітарної допомоги з Польщі, завдяки співпраці Літинської громади з бургомістром м. Ольштин. До речі, це вже другий такий автомобіль від польських партнерів. А от пожежна машина, яка раніше була тут, тепер їде в Оратів. Але ціннішою за будь-яку техніку є вдячність людей, яких ви врятували. Спецзасоби для цього є»,  - підкреслив очільник області.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини