«Люблю тебе, квітуча Україно» - авторська виставка Тамари Любінської у Хмільнику

«Люблю тебе, квітуча Україно» - авторська виставка Тамари Любінської у Хмільнику

6 липня в Історичному музеї Хмільника зібралися митці, поціновувачі мистецтва та запрошені гості, адже тут відбулося відкриття авторської виставки картин «Люблю тебе, квітуча Україно», авторкою яких є Тамара Любінська.

Виставка розпочалась з виступу директора музею Наталії Пацанівської, яка представила художницю. Народилася Тамара Анатоліївна Любінська 15 вересня 1968 року у Вільнюсі Литва. У віці п’яти років разом з батьками переїхала до Одеси, де у 1984 році  закінчила дитячу художню школу №2. У 1989 році закінчила Одеське державне художнє училище ім. М. Б. Грекова по спеціальності  - художнє оформлення. У 2008 році переїхала з Одеси до села Сальниця.  У 2018 році закінчила Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського та здобула професію вчителя образотворчого мистецтва. Щаслива дружина та мама трьох дітей. Викладає образотворче мистецтво у Сальницькій школі.

Відомий «корифей подільської витинанки» Дмитро Власійчук привітав художницю з її першою авторською виставкою, побажав мисткині творчого розвитку та натхнення. На пам’ять про таку подію Дмитро Іванович подарував Тамарі Любінській свою роботу - витинанку під назвою «Дорога до храму».

Юлія Степанівна Цупринюк -  начальник відділу культури та туризму Хмільницької міської ради, вітаючи художницю, висловила сподівання, що найближчим часом її роботи займуть своє місце поряд з роботами інших місцевих художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва у новій галереї, яку планують відкрити у Будинку культури Хмільника.

Тамара Любінська займається класичним живописом у стилі «модерн». Улюблені жанри – «пейзаж» та «портрет». Захоплюється природою, насолоджується красою навколишнього світу. Багато мандрувала з етюдником на плечі. Малювала море, гори в Одесі й Криму. Тепер, в основному, малює квіти.

- З дитинства не люблю слово натюрморт, що в перекладі означає «мертва природа. Через це мої квіти нерозривно пов’язані з пейзажем, у якому вони виросли. Люблю вирощувати квіти. Дуже люблю дітей. Намагаюся подарувати своїм учням радість спілкування з прекрасним. Люблю осінь, весну, тепло та сонце. Мої картини – це велика любов до життя та шалена жага творчості.

Усіх охочі поринути в магію кольорів, у переплетіння природи з людськими емоціями та почуттями,  наповнитися позитивом і поринути у світ краси, можуть це зробити, завітавши на виставку Тамари Любінської.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЖИТЕЛІВ ТА ГОСТЕЙ ХМІЛЬНИКА ЗАПРОШУЮТЬ НА СВЯТО ІВАНА КУПАЛА

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

Dsc 0259Dsc 0261Dsc 0255Dsc 0252Dsc 0246Dsc 0245
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини