Майно трьох колишніх районів передали у власність об’єднаних громад Хмільниччини

Майно трьох колишніх районів  передали у власність об’єднаних  громад Хмільниччини

24 грудня в Калинівському районному Будинку культури відбулась виїзна позачергова 3 сесія Хмільницької районної ради 8 скликання. На засідання прибули 33 депутати. Також на сесії були присутні: Калинівський міський голова, заступники голів районних державних адміністрацій, керівники підприємств, установ та організацій Хмільницького району. 

На  розгляд сесії було винесено 28 питань, які стосувалися бюджету Хмільницького району, передачі об’єктів спільної комунальної власності та передачу прав засновників юридичних осіб міським та сільським радам району, а також питань, які стосуються початку процедур ліквідації комунальних установ та закладів.

В ході пленарного засідання депутати затвердили план роботи районної ради на І квартал 2021 року, та підтримали рішення про порядок здійснення видатків районного бюджету на проведення загальнорайонних урочистостей, відзначення загальнодержавних, професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат на 2021 рік.

Наступним голосуванням депутати підтримали районну програму надання адресної одноразової матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення. На цю програму депутати виділили 300 тисяч гривень.

У програмі по наданню депутатами районної ради матеріальної допомоги громадянам району, депутати заклали 269 тисяч гривень. Ця програма передбачає надання матеріальної допомоги громадянам району, оперативне та ефективне забезпечення активної участі депутатів районної ради в житті територіальних громад, виконання ними програмних зобов’язань перед виборцями, захисту їхніх інтересів та можливість вирішувати соціально-побутові проблеми на місцях.

Наступний комплекс питань, який був винесений на порядок денний, про передачу об’єктів спільної комунальної власності. Першим було розглянуто питання про передачу юридичних осіб та їхнього майна від Хмільницької районної ради до Хмільницької міської ради. Так, відповідно до прийнятого рішення у власність Хмільницької міської ради перейшли Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги, Хмільницька центральна районна лікарня, Хмільницька районна стоматологічна поліклініка, Хмільницький районний Будинок культури, Хмільницька районна дитяча бібліотека, Хмільницька районна бібліотека для дорослих, Історичний музей Василя Порика, Хмільницький районний трудовий архів, Центральна Хмільницька районна аптека №256, школи сіл Березни, Великого Митника, Кушелівки, Філіополя, Голодьок, Колибабинець, Куманівців, Лелітки, Лозови, Порика, Томашполя, Сьомаків, Білого Рукава, Широкої Греблі.

До Уланівської сільської ради Хмільницька районна рада передала Центр дитячої та юнацької творчості, Станцію Юнатів, Хмільницьку районну дитячо-юнацьку спортивну школу,  Інклюзивно-ресурсний центр Хмільницького району, школи сіл Великого Остріжка, Вишеньки, Зозулинець, Кропивни, Лозни, Маркушів, Сальниці, Уланова, Уланівську дитячу музичну школу, Уланівську комунальну місцеву пожежну частину, Територіальний центр соціального обслуговування, усе їхнє рухоме та нерухоме майно.

Далі депутати перейшли до розгляду питань з передачі майна комунальної власності по ліквідованим Козятинському та Калинівському районам, правонаступником яких на даний час став Хмільницький район згідно адміністративно-територіальної реформи. Отже, у власність Козятинської міської ради та сільських і селищних рад перейшли дошкільні навчальні заклади, навчально-виховні комплекси, які раніше перебували у комунальній власності Козятинської районної ради та усе майно, яке належало цим закладам.

Серед основних питань сесії було питання про районний бюджет на 2021 рік. На розгляд депутатів було представлено проєкт рішення, згідно з яким доходи районного бюджету визначаються на рівні 3 123 500 гривень, видатки встановлені на такому ж рівні. За це рішення проголосувало 32 депутати. Один депутат утримався, аргументувавши це тим, що проекти рішень сесії були надіслані запізно і це не дозволило в повній мірі ознайомитися з документом і прийняти виважене рішення.

Не менш важливими питаннями третьої сесії стали питання про початок процедур ліквідації закладів та установ. Так, в Хмільницькому районі, в старих його межах, було запропоновано ліквідувати Центр професійного розвитку педагогічних працівників, Хмільницьке районне радіомовлення та дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки «Олімп». Після обговорень проєкти цих рішень були підтримані депутатами.

Складними на цій сесії стали заключні питання порядку денного, які стосувалися подальшого майбутнього Козятинського районного Будинку культури та Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Суть проблеми полягає в тому, що відповідно до адміністративно-територіальної реформи уся комунальна власність району має бути передана новоствореним територіальним громадам. Так от, Будинок культури та Територіальний центр соціального обслуговування мали бути передані новоствореній Козятинській міській громаді, а їхні працівники мали би бути забезпечені робочими місцями. Однак, Козятинська міська голова погодилася прийняти ці установи у власність міської громади, але відмовилась забезпечувати робочими місцями працівників цих установ. Зважаючи на це, депутати районної ради після тривалих обговорень і пошуків виходу із даної ситуації, змушені були прийняти рішення про запуск процедури ліквідації цих установ.

На цьому виїзна сесія районної ради була завершена. Голова районної ради Юрій Слабчук привітав усіх присутніх з наступаючими новорічними та різдвяними святами та побажав усім міцного здоров’я, миру та злагоди і щоб наступний рік був кращим за нинішній.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХМІЛЬНИЦЬКА ЛІКАРНЯ ОТРИМАЛА СУЧАСНЕ МЕДИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

Dsc 0648Dsc 0612Dsc 0562Dsc 0557Dsc 0525Dsc 0518Dsc 0514Dsc 0433Dsc 0421Dsc 0397Dsc 0391Dsc 0380Dsc 0378Dsc 0361Dsc 0357Dsc 0354Dsc 0330
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини