Марафон здорових звичок  від Світлани Буланюк з Хмільника на Вінниччині

Марафон здорових звичок  від Світлани Буланюк з Хмільника на Вінниччині

Ближче до літа питання гарної фігури і підтягнутого тіла стає особливо актуальним. В людей виникає бажання піти у спортзал чи записатись у марафон правильного харчування, але на це чомусь завжди не вистачає часу, мотивації та віри у себе.  А тих, хто все ж таки вирішив зайнятись собою, найбільше турбує питання, якого ж обрати тренера, аби досягти бажаних результатів, гарно почуватись та виглядати. Одним із таких тренерів та експертом з правильного харчування у Хмільнику є Світлана Буланюк. Результатами її роботи діляться сотні задоволених хмільничан у соцмережах.

Світлана працює персональним тренером. У своїй роботі головним правилом  вважає не відбити бажання у людей займатися спортом і правильно харчуватись.

- Не можу сказати, що я звичайний тренер, я працюю довго і поступово. Спочатку вивчаю здоров’я клієнта, адже не всім можна одразу давати важкі фізичні навантаження, а вже потім складаю для кожного клієнта індивідуальний план харчування і заняття спортом, - розповідає Світлана Буланюк.

– Ви розробили свій власний марафон «21 день правильних звичок». Чому саме 21 день?

– Тому що дистанція в 21 день, яка доведена усіма  науковцями, потрібна нам для того, щоб сформувати нові нейронні зв’язки. Якщо більш доступною мовою, то наш організм буде виконувати одну й ту ж саму дію протягом 21 дня і під час цього будуть формуватись нові правильні звички. Але це тільки початок, в загальному ж потрібно 90 днів, адже не може людина, яка їла 5-6 разів на день за 21 день змінитися, все має бути поступово, – розповідає тренер.

В її марафонах беруть участь як молоді, так і дорослі люди. А результат протягом 21 дня помітний неозброєним оком, оскільки всіма фото учасників «до» і «після» Світлана Буланюк  ділиться в себе на сторінках у фейсбук та інстаграм.

- У марафоні я розповідаю про правильні звички, як розпочинати і закінчувати свій день, що їсти і навіть, як правильно дихати. Також навчаю, що все має бути в міру. Запам’ятайте, якщо 80% вашого раціону буде нутрієтивна і збалансована їжа, то 20% може бути і їжа для задоволення, підняття дофаміну у крові. Я ніколи не забираю з раціону заборонених продуктів та не вживаю слова «голод», адже все залежить від кількості порцій. Головне правило: ви маєте чітко розуміти скільки, що і для чого їсте. Моя практика показує, що їжа для людей - це основа всього. От до прикладу одна моя клієнтка, побувши тиждень на правильному харчуванні, запитала мене: «Я вже тиждень у вашому марафоні і у мене припинились головні болі. Чому?». Пояснення просте – ви почали правильно харчуватись, адже їжа - це основа. Також у багатьох людей зникав цукровий діабет другого типу саме завдяки харчуванню, правильно підібраним фізичним навантаженням, вітамінам та БАДам. І, звісно ж, головний ефект, якого ми очікуємо – це гарне самопочуття та зменшення сантиметрів у талії,- зазначає Світлана.

Аби досягти бажаних результатів, потрібно подолати лінь. Як говорить Світлана - необхідно поставити собі ціль.

- Проблема ліні починається з голови. Потрібно зрозуміти, що людина старіє, а більшість з нас цього не помічає, думаючи, що мені лише 25 чи 30 і до старості ще далеко. А ваш біологічний годинник «тікає». Вже в цьому віці потрібно приділяти більше уваги своєму здоров’ю і самопочуттю, прислухатися до себе, щоб у 60 і у 80 бути у гарній формі та кожен день мріяти і діяти.

Надмірна вага, хворі спини, несправно працюючі кишечники, здепресовані голови, ниючі суглоби та запалені судини - це лише маленька частка проблем більшості людей. В нас недаремно на кожному кроці аптеки: ми віримо в дорогі ліки, але не віримо в силу безкоштовного руху. Ми віримо, що «їжа може бути ліками», але наминаємо смажені котлети і бутерброди із сиром та ковбасою, вважаючи зимову зелень «напічканою нітратами». Уявлення про здоровий спосіб життя інколи схиблені і звужені. Наприклад, слова «фізична активність» асоціюються у нас із річним абонементом в спортклуб, але не з можливістю позайматися вдома. Або ми так сильно цікавимося здоровим харчуванням, що почули, що гранати корисні - скупили п'ять кіло і тепер щовечора жуємо гранати після порції макаронів, - ділиться тренер. - Я нікому не нав’язую нічого і ні до чого не змушую, просто ділюсь своїми знаннями і досвідом. Адже завжди радію, коли цілі сім'ї змінюють свої звички на стають більш здоровими.

 Тетяна Сенцова

«Життєві обрії»

 

 

Img 20210324 wa0001%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f viber 2021 03 24 10 15 51%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f viber 2021 03 24 09 39 25
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини