МАЙЖЕ ТРИСТА ХВОРИХ  НА COVID-19 ПРОЛІКУВАЛИ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ЛІКАРНІ

МАЙЖЕ ТРИСТА ХВОРИХ   НА COVID-19 ПРОЛІКУВАЛИ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ЛІКАРНІ

Щоденно  коронавірусна інфекція Covid-19 вражає все більше людей. Кількість нових випадків захворювання в Україні становить близько 10 тисяч на добу.  У Вінницькій області коронавірус виявляють майже у трьохсот людей на добу.

Кабінетом Міністрів України Хмільницьку лікарню було віднесено до категорії ковідних. Лікування у ній на постійній основі проходять жителі Хмільницького та Літинського районів, періодично  медична допомога надається жителям з Вінниці та Вінницького району. Про роботу лікарні і боротьбу з Covid-19 розповідає директор Хмільницької ЦРЛ Василь Залецький. 

 - З початку карантину лікування у Хмільницькій лікарні пройшло близько триста ковідних хворих. На даний час ситуація з захворюваністю повністю контрольована. В лікарні розгорнуто 90 інфекційних ліжок та одне реанімаційне відділення.

Станом на 4 листопада в лікарні на лікуванні перебувають 23 хворих людини та 52 з підозрою на Covid-19. Згідно протоколу лікування ковідних хворих усі пацієнти забезпечуються медикаментами безкоштовно. Окрім того, на лікуванні знаходяться 44 людини з двосторонньою полісигментарною пневмонією. Кисневої підтримки потребують 24 хворих.

З приходом в Україну коронавірусної інфекції, активізувалась благодійність: допомогу лікарні надавали і продовжують надавати благодійні організації та небайдужі люди. Завдяки спільним зусиллям на сьогоднішній день лікарня забезпечена усім необхідним для надання допомоги хворим на  Covid-19. 

Останнім часом суттєво поповнилась матеріально-технічна база лікарні. Тут є 24 апарати штучної вентиляції легень, 56 кисневих точок, 22 монітори пацієнта, 2 пересувних рентгенапарати, 8 дефібриляторів. Нещодавно отримали аналізатор газів крові  - цей апарат необхідний для продовження пакету надання хірургічних послуг.

Завдяки благодійній допомозі Хмільницька лікарня має  сучасне відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Відділення обладнане 4 просторими комфортабельними палатами, які оснащені сучасними функціональними ліжками і тумбочками. Регулювання ліжок дозволяє забезпечити максимальну зручність при знаходженні пацієнта, його переміщенні з ліжка на каталку і проведенні різних медичних маніпуляцій. Це відділення значно покращило перебування людей на лікуванні, пришвидшило процес одужання та полегшило працю медпрацівників.

Нещодавно було придбано ще 39 функціональних ліжок та інших меблів для облаштування лікарняних палат. На даний час майже усі палати забезпечені функціональними ліжками.

Зроблено ремонт в кабінеті, де буде проводитись ендоскопія бронхів, шлунку та кишківника з підключенням до відеостойки.

Зараз проводиться ремонт приміщення, в якому буде розміщено безкоштовний кабінет комп’ютерної томографії.

Також зараз триває реконструкція приймального відділення з добудовою. Це буде сучасне відділення  із зручностями для пацієнтів та медперсоналу, швидка допомога буде доставляти хворих безпосередньо в приміщення відділення.

На завершення розмови хочу подякувати своїм колегам: лікарям, медсестрам, усім медичним працівникам району за роботу. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я та мирного неба.

А жителів Хмільниччини  закликаю: одягайте маски, мийте руки, уникайте масових скупчень людей! Бережіть себе та своїх рідних!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ХМІЛЬНИК ЗАЛИШАЄТЬСЯ У "ПОМАРАНЧЕВІЙ" ЗОНІ

КОЗЯТИН У «ЧЕРВОНІЙ» ЗОНІ

 dsc0071Content %d1%8e%d1%80%d1%80Dsc 0189Dsc 0198Dsc 0177Dsc 0174
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини