"Може бахнути прямо там": стан російської ядерної зброї викликає питання – Резніков

"Може бахнути прямо там": стан російської ядерної зброї викликає питання – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков припустив, що у ядерного арсеналу росії міг давно закінчитися термін придатності – якщо "натиснути на кнопку, це може бахнути прямо там", - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Українську правду.

"Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психане. Скільки це у відсотках? Я не беруся сказати. Чи залишилися в них носії? Так, залишилися. Його можна донести і "Іскандерами", і "Калібрами", і літаками. Якої воно якості і стану – у мене питання", - прокоментував міністр виданню "Інтерфакс".

Зокрема, Резніков припустив, що у ядерної зброї росії міг давно спливти термін придатності. 

"Якось я спілкувався з другим президентом Леонідом Кучмою, який завершував уже передачу росії ядерної зброї. Він нагадав, що, навіть якби цей ядерний потенціал не віддали, 1997 року в нього закінчувався термін придатності. Його все одно треба було списувати й утилізувати. Ми його весь віддали в росію. Тому питання: а в якому стані цей мотлох в росії?", - розповів Олексій Резніков.

Він додав, що українські ракети "Сатана" в рф усе ще є на озброєнні, і неясно, хто їх обслуговує, за якими документами і "скільки років цим інженерам". 

"Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути просто там", – підсумував Резніков.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В УКРАЇНІ НЕ ОГОЛОШУВАТИМУТЬ ДОДАТКОВУ МОБІЛІЗАЦІЮ – ПОДОЛЯК

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини