Микола Філонов оголосив громади-переможці конкурсу благоустрою на 500 тисяч гривень

Микола Філонов оголосив громади-переможці конкурсу благоустрою на 500 тисяч гривень

Нещодавно завершився обласний конкурс проєктів з благоустрою територіальних громад. Ініціатором його виступило ГО «Ми – Вінничани» та партнери. Зокрема Благодійний Фонд МХП-Громаді та Благодійний Фонд Миколи Філонова. 
 

Загальний бюджет програми склав 3 млн грн, 500 тисяч з них отримали ОТГ Хмільницького району.

«Радий допомагати інноваційним та креативним ініціативам реалізовуватися на практиці. Активні люди не чекають, що хтось прийде і зробить за них, а виходять із самостійними ідеями, особисто визначають пріоритети просторового розвитку міст і сіл, у яких вони живуть. Переконаний – спільними зусиллями зможемо зробити життя у наших громадах кращим», – зазначив Микола Філонов.

Напрямки, за якими мешканці виходили з пропозиціями підвищити рівень благоустрою в громадах – різні. Від озеленення територій, до становлення дитячих і спортивних майданчиків. 

Зрозуміло, що бюджет конкурсу обмежений, а тому гроші пішли на найбільш актуальні та належним чином оформлені заявки. 

Наприклад, у Калинівці буде встановлено безпечну велопарковку, у Самгородській ОТГ комунальний заклад «Центр культури і дозвілля» реалізовуватиме проєкт «Осередок пам’яті та культури», у ліцеї с. Бережани, що входить до складу Калинівської ОТГ відбудеться благоустрій території «Місце зустрічі», у Козятині – облаштовано громадські колодязі, встановлено дитячий майданчик та освітлено вулицю.

Пріоритет діяльності громадського об’єднання «Ми – Вінничани» з партнерами, серед яких народні депутати України нинішнього і минулого скликань – Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, Олександр Домбровський, Сергій Кудлаєнко, ексголова облдержадміністрації Валерій Коровій – допомога ЗСУ та Силам Оборони України, на які лише було виділено понад 20 млн грн власних та спонсорських коштів. 

Однак, якщо є можливість допомагати мешканцям Вінниччини реалізовувати власні ідеї та розвиватися – «Вінничани» це роблять. Другий рік поспіль проводиться конкурс «Професійне зростання», переможці якого отримали по 10 тисяч гривень на підвищення фахового рівня. «Твори добро» має на меті покращувати благоустрій навколишнього середовища спільно з мешканцями територіальних громад. 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини