На Вінниччині лікарі провели унікальну операцію по відновленню язика пацієнту

На Вінниччині лікарі провели унікальну операцію по відновленню язика пацієнту

Сьогодні, лікарі-онкологи Подільського регіонального центру провели першу операцію по відновленню язика хворому, який страждав від раку бічної поверхні язика з метастазами в лімфовузлах шиї, - повідомляють Життєві обрії.

Медикам вдалося провести успішну операцію, адже вони крім того, що видалили половину пошкодженого органу і змогли відновити форму та функції язика. Отож це дасть можливість пацієнту повноцінно розмовляти, їсти та інше.

"Лікарі використали інноваційний підхід - мікрохірургічну техніку пластики язика. За допомогою шкірного клаптя передньо-бічної поверхні стегна, хірурги відновили пошкодження. Судини, які постачали кров до шкірного клаптя, були майстерно пересаджені на судини шиї, що забезпечило нормальне кровопостачання до відновленої ділянки. Після фіксації клаптя в ділянці дефекту язика, пацієнт знову здатний спілкуватись та харчуватись у звичному режимі. Цей успішний випадок відновлення відкриває нові перспективи для пацієнтів нашого центру, що стикаються з подібними проблемами.", - зазначають у Подільському регіональному центрі онкології.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЦЬКА ЛІКАРНЯ ОТРИМАЛА 2 АПАРАТИ ШВЛ ВІД ВОЛОНТЕРСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ “МАЛЬВИ УКРАЇНИ”

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини