На Вінниччині офіційно виявлений штам "Омікрон"

На Вінниччині офіційно виявлений штам "Омікрон"

На Вінниччині зареєстровано перші випадки захворювання вірусом "Омікрон", - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Місто над Бугом.

Із 30 зразків, надісланих минулого тижня до вірусологічної лабораторії, у 14 - виявлений вірус «Омікрон». Про це розповів завідувач епідвідділу Вінницького обласного Центру контролю та профілактики хвороб Степан Томин.

За результатами лабораторних досліджень вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, рівень захворюваності, в порівнянні з попереднім тижнем, зріс вдвічі. Збільшується захворюваність як серед дорослих, так і серед дітей. Також Степан Томин повідомив, що на території області виявлена циркуляція мутованого штаму коронавірусу «Омікрон».

«Минулого тижня до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я було відправлено 30 зразків. У 14 випадках виявлений вірус «Омікрон». Його циркуляція виявлена серед жителів Вінниці, Бершадського, Іллінецького і Вінницького районів. Це люди різного віку, різних професій», - розповів завідувач епідвідділу Вінницького обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

Медик наголошує, що серед хворих є до 10-15% вакцинованих, проте перебіг захворювання у них набагато легший.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини