На Вінниччині СБУ повідомила про підозру ще одному прибічнику російської агресії

На Вінниччині СБУ повідомила про підозру ще одному прибічнику російської агресії

Контррозвідка СБУ продовжує системну роботу з викриття ворожих агітаторів та шанувальників кремлівської пропаганди, - повідомляє СБ України у Вінницькій області.

У Вінницькій області спецслужба викрила чергового агітатора на публічній підтримці дій країни-агресора.

За даними слідства, у протиправній діяльності підозрюється 60-ти річний уродженець Молдови, мешканець м. Могилів-Подільський.

У своєму акаунті він публікував дописи із традиційними проросійськими наративами у підтримку т.зв. «очищення України від нацистів» та із глорифікацією дій представників ворожої армії.

Навіть після початку повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну, чоловік виявив стійку прихильність до «руського міра» та активізував поширення деструктивного контенту в «Однокласниках».

Він відкрито підтримував рашистів та звинувачував саме українських військових в обстрілах мирного населення у Донецькій області.

Зловмисник цитував російських «воєнкорів» та захоплювався видуманими «бойовими подвигами» рашистів, які начебто звільняють українські землі від «окупантів» та протистоять «українським націоналістам».

Факти протиправної діяльності фігуранта підтвердила ініційована спецслужбою лінгвістична експертиза.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За ці дії підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Заходи із викриття ворожого пропагандиста проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ КОЛИШНІЙ ДЕПУТАТ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАМОВИВ ВБИВСТВО СВОГО КОЛЕГИ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини