На Вінниччині СБУ затримала посадовця військкомату, який продавав проштамповані повістки

На Вінниччині СБУ затримала посадовця військкомату, який продавав проштамповані повістки

Служба безпеки викрила корумпованого посадовця Вінницького центру комплектування та соціальної підтримки. Фігурант налагодив протиправний механізм особистого збагачення за рахунок сприяння «ухилянтам» від призову на військову службу.

Очільник одного з підрозділів «військкомату» вимагав 2 тис. доларів США за кілька десятків незаповнених бланків повісток для уточнення облікових даних (з печаткою та підписом начальника місцевого центру комплектування та соцпідтримки).

Співробітники СБУ та Національної поліції затримали посадовця «на гарячому», коли він передавав своєму клієнту «пакет» фіктивних документів.

Слідством встановлено,  що володінням таким «документом» дозволяло особам призивного віку уникати отримання справжніх повісток від центрів комплектування під час проведення перевірок, проходження блокпостів тощо.

Під час обшуків за місцями проживання і роботи фігуранта, правоохоронці виявили речові докази, що підтверджують протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Судом обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Вінницькій області спільно з Нацполіцією за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПРОКУРАТУРА ПОВЕРНУЛА У ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДИ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ ВАРТІСТЮ 2,7 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини