На Вінниччині у кар'єрі незаконно добували корисні копалини

На Вінниччині у кар'єрі незаконно добували корисні копалини

На Вінниччині, під час здійснення рейдової перевірки інспекторами контролю у Гайсинському районі на околиці села Ободівка, було виявлено факт самовільного користування надрами для видобування цегельної сировини на родовищі Ободівське-2. Видобування здійснювалось із використанням екскаватора, а видобута цегельна сировина була завантажена на автомобіль. Повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

За даним фактом на місце незаконного видобутку було викликано слідчо-оперативну групу Гайсинського районного управління поліції, а автотранспорт заблоковано.

На правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 47 КУпАП (порушення права державної власності на надра), а також проводиться розрахунок збитків завданих державі внаслідок самовільного користування надрами.

Крім цього, 02 червня 2021 року, під час спільної перевірки із представником Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань національної поліції України інспекторами сектору виявлено факт самовільного видобування цегельної сировини на території Тульчинського району.

Встановлено, що суб’єкт господарювання продовжив користування надрами для видобування суглинку після зупинення на початку 2019 року дії спеціального дозволу на користування надрами чим порушив права державної власності на надра.

Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області з’ясовуються усі обставини правопорушення та вирішується питання щодо притягнення керівника підприємства до відповідальності.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У ВІННИЦІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ПЕРЕКРИЛИ НЕЛЕГАЛЬНИЙ КАНАЛ ПОСТАЧАННЯ ЗБРОЇ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини