На Вінниччині відбудеться І Всеукраїнський інструментальний конкурс ім.І.Я.Падеревського

На Вінниччині відбудеться І Всеукраїнський інструментальний конкурс ім.І.Я.Падеревського

28 лютого – 1 березня 2020 року відбудеться І Всеукраїнський інструментальний конкурс ім. І. Я. Падеревського.

Організатори проєкту – Генеральне Консультсво Республіки Польща у Вінниці, ГО «Простір майбутнього» та Вінницька дитяча музична школа №1. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на Вінницьку ОДА.

Вже декілька років поспіль навесні до дня народження Ф.Шопена в стінах Вінницької дитячої музичної школи №1 проходить освітній проєкт «Шопенівські зустрічі», започаткований викладачами фортепіанного відділу в 2017 році. У рамках цього проєкту щорічно відбуваються концерти та перфоманси, присвячені творчості Фридерика Шопена. Значну увагу також приділяють творчості видатного композитора, піаніста, диригента, державного діяча Польщі Ігнація Яна Падеревського, життя якого тісно пов’язане з Україною та з Поділлям зокрема. Композитор народився у листопаді 1860 року в селі Курилівка Подільської губернії (нині – Вінницька область, Хмільницький район).

Метою конкурсу є виявлення та підтримка обдарованої молоді, популяризація творчості українських та польських композиторів, обмін науково-методичним досвідом, підвищення рівня кваліфікації викладачів мистецьких шкіл міста Вінниці та області, а також розширення культурних зв’язків.

Проєкт передбачає проведення конкурсних прослуховувань, майстер-класів, концертів та спілкування з професійними музикантами з різних куточків України та Польщі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ШКОЛЯРКА З ХМІЛЬНИКА НА ВІННИЧЧИНІ ОТРИМАЄ СТИПЕНДІЮ ВІД ТІК

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини