На Вінниччині затримано військовослужбовця за підозрою у державній зраді та дезертирстві

На Вінниччині затримано військовослужбовця за підозрою у державній зраді та дезертирстві

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру заступнику командира бойової машини за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у серпні 2024 року солдат увійшов до складу агентурно-інформаторської мережі, завданням якої є збір інформації розвідувального характеру, з метою подальшої її передачі представникам країни-агресора для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України - про це повідомляє Вінницька спеціалізована прокуратура. 

Діючи з корисливих мотивів, за грошову винагороду, військовослужбовець неодноразово знімав на відео та, використовуючи інтернет-месенджер, надсилав ворогу точне розташування підрозділів ЗСУ та інших формувань на території Вінницької та Сумської областей для коригування та наведення артилерійського вогню, ракетних ударів та іншого вогневого ураження. 

Крім того, він підозрюється у тому, що вибувши у березні 2024 року з району виконання бойового завдання на лікування, не повернуся до місця несення служби, самовільно залишив військову частину та ухилявся, поки був затриманий працівниками правоохоронних органів за місцем свого проживання. Наразі зраднику та дезертиру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави. Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБ України в Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини