Нардепи пропонують суворі покарання за підпали автівок ЗСУ, в тому числі й для підлітків

Нардепи пропонують суворі покарання за підпали автівок ЗСУ, в тому числі й для підлітків

Група нардепів подала законопроєкт про посилення відповідальності за підпали автівок військових та волонтерів. Наразі документ перебуває на розгляді комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Щоб він став законом, його має підтримати парламент і підписати Президент.

На думку аналітиків Центру спільних дій, ухвалення цього законопроєкту допоможе захистити автівки військовослужбовців ЗСУ й тих, хто допомагає війську. Така необхідність виникла через регулярні підпали, в яких часто беруть участь неповнолітні. 

Законопроєкт встановлює підвищену відповідальність за умисне знищення або підпал транспортних засобів, які використовують військові та волонтери для гуманітарної допомоги або підтримки армії під час воєнного або надзвичайного стану. За такі злочини пропонують карати позбавленням волі на строк від 10 до 15 років із можливістю конфіскації майна.

Автівки підпадатимуть під цей захист, якщо вони належать або орендуються волонтерськими організаціями, громадськими об'єднаннями чи приватними особами й використовуються виключно для волонтерської або гуманітарної діяльності на підтримку армії. Нардепи також пропонують притягати до відповідальності осіб віком від 14 до 16 років, які вчиняють такі злочини.

Законопроєкт подали на тлі масових підпалів військових авто, в яких часто беруть участь неповнолітні, – як у столиці, так і в регіонах.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини