Нехай дорога буде легкою

Нехай дорога буде легкою

  Нехай дорога буде легкою, «залізний кінь» - міцним, а вдома завжди чекають рідні та близькі. 

  Побутує думка, що керування транспортом - більш чоловіча справа, проте в наш час чимало жінок теж охоче опановують тонкощі водіння і стають справжніми асами. 

  Світлана Батюк - автоледі зі стажем. Ця яскрава жінка полюбляє і такі ж яскраві авто, адже це не тільки тішить око, а змушує посміхнутись у наші буденні і сірі дні. Вона автолюбитель-професіонал, а на дорозі -  як риба у воді. А все тому, що впевнено кермує автівкою уже більше 27 років, навиків у неї вистачає. Світлана - одна з найперших хмільничанок, яка сіла за кермо ще у 90-ті роки. І це було справді круто, бо таких сміливих жінок було мало. Часто помічала здивовані чоловічі погляди, та це її не бентежило, а навпаки, навіть підбадьорювало.
  Її найперше кермо було  велосипедне, потім вже в юні роки драйвувала на батьківському мотоциклі, а згодом, закінчивши курси водіння, пересіла за кермо автомобіля «Жигуль». Вчитися було легко і страху анітрохи не відчувала, адже надзвичайно любила рух, та й досі обожнює їздити. У свій час водила різні машини, а зараз у неї улюблена «ластівка» і помічниця – «Шевроле Круз». 
  - Кермо для мене - це не тільки задоволення, а й велика відповідальність і не лише за власне життя, а й за всіх навкруги. Тому вважаю першим правилом водія – бути взаємоввічливим на дорозі та не порушувати правил дорожнього руху. Краще дати дорогу іншому, і колись й тебе пропустять. А ще  незамінні під час керування автомобілем увага і спокій. 
  - Як і всі водії, маю свій оберіг, який придбала ще з першим автомобілем – іконку святого Пантелеймона. Відтоді вона завжди зі мною, оберігає, - розповідає жінка.
  Світлана Пантелеймонівна належить до категорії активних водіїв. За кермом вона їздить практично день у день, і не тільки містом, а й у різні куточки країни.
  - Їздити люблю понад усе, тому мій чоловік навіть не намагається сісти за кермо. Я – його особистий водій, - розповідає, посміхаючись, Світлана. 
  Досвідчена жінка вважає себе впевненим водієм, але не припиняє удосконалювати свою майстерність керування автомобілем. Тим, хто хоче навчитись їздити, радить не боятися сідати за кермо, любити рух та своє авто.
  - Напередодні Дня автомобіліста вітаю усіх зі святом, яке об’єднує усіх водіїв. Нехай дорога буде легкою, «залізний кінь» - міцним, а вдома завжди чекають рідні та близькі, - на завершення розмови додала Світлана Батюк. 

Наталія Черненька,
«Життєві обрії».
 

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини