Незважаючи на випробування Хмільницька громада живе і розвивається

Незважаючи на випробування Хмільницька громада живе і розвивається

Нещодавно у Хмільнику відбувся прес-тур. У ньому взяли участь представники різних вінницьких медіа та місцевого видання "Життєві обрії". Розпочався він із зустрічі з міським головою Миколою Юрчишиним.

Микола Васильович привітав журналістів на Хмільницькій землі. Розповів про життєдіяльність міста, про те, що зроблено і що планується зробити. Розмова була недовгою, але щирою та відвертою. Незважаючи на пандемію та виклики воєнного часу, що припали на каденцію Миколи Юрчишина,  Хмільницька громада живе і розвивається.

За декілька останніх років у Хмільнику зроблено те, що потребувало вирішення ще кілька десятиліть тому. Водопровідна система  міста, яка була збудована в 60-х роках минулого століття,  уже давно вичерпала свій запас міцності, на мережі були постійні прориви, відсутність тиску води, усе це, неабияк, дошкуляло хмільничанам. Тому, аби вирішити цю проблему на багато років наперед та забезпечити хмільничан водою було прийнято рішення реконструювати водогін.
На цей час у місті замінено, а фактично збудовано по-новому, понад 2 кілометри головних водопровідних мереж, встановлено нові колодязі, що дало можливість підключити нових абонентів і суттєво покращило ситуацію з подачею води.

Іншою проблемою, з якою довелося боротися була ливнева система міста. У дощову погоду центр Хмільника потопав, підтоплювало магазини, ринок, будинки і це було роками. У 2021 році цю проблему було вирішено - ливневу систему збудовано, як кажуть, із нуля. 

Цього року в Хмільнику по вулиці Сергія Муравського відремонтовано дорогу. Це об'їзна дорога і вона була в жахливому стані, люди роками просили допомоги, бо через канави та вибоїни, руйнувалися їхні будинки. 

- У своїй роботі ми з командою дотримуємося послідовності та використовуємо господарський підхід. Перш ніж стелити асфальт, потрібно зробити комунікації, - говорить Микола Юрчишин.

Багато в місті робиться і в соціальній сфері:  Хмільник став своєрідним хабом та прихистком для людей, які тікали від війни. Понад 15 відсотків населення громади нині складають переселенці. З початку повномасштабного вторгнення Хмільницька громада прийняла майже 12 тисяч людей,  понад 4 тисячі з них і досі залишаються в нас. 

Завдяки міжнародній співпраці з Міністерством у справах міграції  в Хмільнику планується будівництво багатоквартирного будинку для переселенців та молодих спеціалістів. Це буде 132-квартирний будинок, уже виділено земельну ділянку, завершується проєкт та планується розпочати будівельні роботи у грудні. 

Велика увага приділяється розвитку освіти, усі заклади забезпечені матеріально-технічною базою  і вчасно розпочали навчальний рік.

- Головне не допустити закриття шкіл. Будемо робити усе можливе, аби  навчальні заклади, які є в нашій громаді, були укомплектовані, і мали можливість працювати. Нам потрібна свідома та розумна молодь, яка успішно розвиватиме Україну після перемоги, - підсумував розмову Микола Юрчишин.

Спілкувався Олександр Околодько

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини