Окупанти випустили по Україні 75 ракет, 41 збила ППО. Деталі ранкового обстрілу

Окупанти випустили по Україні 75 ракет, 41 збила ППО. Деталі ранкового обстрілу

10 жовтня за декілька годин окупанти випустили по Україні 75 ракет, 41 збила ППО, - повідомляють Життєві обрії.

Про це у телеграм написав Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний

"Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО. Збройні Сили роблять все можливе, щоб захистити співгромадян", - додає Залужний.

Атака триває досі. На Вінниччині є небезпека ракетних ударів та спрацювало ППО, - повідомив у телеграм начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. Повітряна тривога вже понад 4 години триває на всій території країни. 

Щонайменше 20 людей постраждали у результаті російських ударів по Києву вранці 10 жовтня, також є загиблі – точна кількість наразі невідома.

На Одещині зранку ППО збила три російські ракети та 5 дронів-камікадзе. Також повідомляють про вибухи у Львові. У Хмельницькому внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено один з об'єктів критичної інфраструктури. Наразі відсутнє електропостачання.

Укрзалізниця попереджає про можливість затримки поїздів західного напрямку через ранкові ракетні обстріли росіян.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна має справу з терористами. Десятки ракет, іранські «Шахіди». У них дві мішені. 

Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь.

Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні.

Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди, - заявив президент.

Також Володимир Зеленський закликав громадян залишатися в укриттях та дотримуватися правил безпеки. А також завжди памʼятати: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього.

Слідкуйте за оперативною інформацією у телеграм Життєві обрії.

 

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини