Олександр Реп’ях: “Разом повернемо молоді любов до рідної Землі”

Олександр Реп’ях: “Разом повернемо молоді  любов до рідної Землі”

  До виборів залишилось менше двох тижнів. Люди думають кого обирати. Своє бачення про проблеми та перспективи регіону  розповів Олександр Реп'ях разом із дружиною Світланою.  

  Що означає Ваш слоган "За Вас Земляки"?

  Я народився, жив і навчався в Хмільнику. З 2012 року працюю в санаторії заступником директора.Тут я всього досяг та розвиваю туристичну привабливість регіону. Наш Хмільник знають у всьому світі. Проте людям, які тут живуть ніхто не допомагає. Їхні проблеми не вирішуються роками. Вони живуть від виборів до виборів, чують обіцянки, а потім - нічого. І знову те саме... Я, як кандидат від округу - повинен представляти інтереси людей в окрузі, а за майже 28 років цього не відбувалось тому "За Земляків". 

  Питання до дружини: А як Ви відреагували на це рішення чоловіка?

  Я, звичайно, його підтримала. З першого дня нашого знайомства він йшов лише вперед. Змінював систему роботи санаторію, систему роботи з людьми. Ми разом - справжня команда і разом долаємо труднощі. Головне посміхатись - вірити в те, що робиш. І він вірить у зміни в країні і я вірю. Я готова брати відповідальність разом з чоловіком.

  А чому час змін саме зараз?

  Бо це витає в повітрі. Це те, чого хочуть українці. Не лише там жителі Хмільника, Козятина чи Калинівки, а всіх міст, сіл, селищ України. Я, коли дивився інавгурацію Володимира Зеленського, почув слова, що всі ми - Президенти. За весь час в нашій країні, були лише “рятувальники”. Вони обіцяли і обіцяли. Проголосуй за мене - зроблю водогін, не проголосуєш - не зроблю. Проголосуй бо я знаю, як все змінити. А потім - нічого. Вони обіцяють, а стає лише гірше. Наш Президент - це перша людина, яка сказала, що ми самі будем міняти країну. Ми - Президенти. Тому я і хочу зробити так, щоб люди нарешті могли це зробити.

  Ви підтримуєте Президента, але не є в команді Зе, деякі називають вас клоном ЗЕ Команди?

  (Усміхається). Як мене тільки не називали. І проектом Юрчишина, і, як ви сказали: "клоном Зе". Я самовисуванець, ніколи не був ні в чиїй партії. Ні від кого не залежу. За мною не стоїть ніяка партія, яка буде вказувати що робити. Моя - партія - це жителі мого округу номер 13, мої Земляки. В кожного з них є свої проблеми, що не вирішуються роками. І вони самі почнуть вирішувати свої питання.

  Яким чином? 

  Перше, що треба зробити - це взяти на себе політичну відповідальність та зняти недоторканність з Президента, депутатів та суддів. Люди обирають свого представника, а не корумповану касту. 

  Друге, і це стовп моєї програми, - народовладдя. Не коли люди ходять за депутатом і щось в нього просять, а коли депутат виконує їх волю. Це зробити дуже просто. В нас готується сайт, де кожна людина від 18 років - голосуватиме за кожне моє рішення у Верховній Раді. Законопроект буде на сайті, де кожен зможе з ним ознайомитись і прийняти рішення. Водночас я та мої помічники в межсесійний період їздитимемо по всіх селах і містах округу, де письмово можна буде проголосувати за моє рішення. Все буде на сайті відкрито.

  Третє, моя робота, виступи в Раді на комітеті, онлайн транслюватиметься на сайті. Люди зможуть бачити кожен мій крок. Вони обирають свого представника і повинні його контролювати.

  В нас сільськогосподарський регіон. Як будете вирішувати проблеми села?

  Хочу окреслити три головні проблеми це - інфраструктура, земля та робочі кадри. Ці речі вирішуються, якщо робити певні кроки. Які нажаль за всі роки незалежності стара влада не зробила.  

  Як вирішити питання інфраструктури?

  Коли приїжджаєш в будь-яке село, звертаєш увагу на розбиті дороги, відсутність освітлення та покинуті хати. За останні 20 років розвалюються школи, садочки, сільські клуби і ФАПи. А Чому так відбувається?
  Бо на всіх минулих виборах вас обманювали. Діючі народні депутати купляли вас пустими обіцянками та пакетами з продуктами.  Але нічого не змінювали. А згадали вас лише під час виборів. Я ніколи не був в політиці і маю успішний бізнес, який підняв з руїн. Відновлення сільської інфраструктури в першу чергу доріг - це перший крок повернення молоді до села.
  Найбільш пріоритетним буде повне відновлення будинків людям, що постраждали внаслідок стихії, або надзвичайних ситуацій, як в селі Павлівка Калинівського району через вибухи на військовому арсеналі.

  А земельне питання?

  Господарем своєї землі повинен бути той хто її обробляє. Ексклюзивне право покупки землі, якщо роками її обробляв. Справедливе розподілення паїв - рівномірне за кількістю населення, а не так, як вирішив сільський голова. 
  Люди які пропрацювали 30-40 років на своїй землі, повинні брати її у власність, а будь-який її продаж можливий лише за умови, якщо покупцем буде держава. Ринок землі є неможливим за наших умов.  Господарем на землі має бути фермер, а не агробарон чи іноземна держава, які можуть забрати землю в людей.

  Як повернути молодь? В селах не вистачає робочих рук.

  Часто з часів Незалежності доводиться чути, що в селі нема роботи. Звідти біжить молодь в місто, а частіше за кордон. Через це закриваються школи та розвалюються амбулаторії.
  Завдяки спільним напрацюванням повернемо наших дітей в село. Вчитель та лікар, після державної форми навчання, три перші роки  повинен відпрацювати  в селі. Залучення інвестицій створить нові робочі місця, а сільські кооперативи дозволять продавати більше власного молока, мяса, яєць, овочів тощо.

  Ви казали, що люди зможуть самі все вирішувати, як самі писати законопроекти?

  Так. А чому ні. Вносити в них правки. В нас багато професіоналів своєї справи: залізничники, лікарі, освітяни, інженери, лісники, менеджери, будівельники, юристи тощо. Це люди з вищою освітою, деякі мають стаж не один десяток років. Разом з ними ми і будемо розробляти закони, вносити правки і так далі. А потім вся громада і вирішить зареєструвати його в парламент чи ні. 
Хтось каже - це утопія, але колись не було електрики, інтернету і телефонів, люди не літали в космос.

  Дуже амбітно. 

  Це виклик часу. Люди хочуть позитиву. Їм набридло чути про пенсії, тарифи, корупцію, дороги. Я зроблю, я відремонтую... Вони хочуть, щоб це вже було відремонтовано і зроблено. Вони вже обіцянок наслухались. Все це - обов'язок держави. Це їхня робота - служити народу. Люди платять податки і хочуть просто жити. А не слухати про реформи, які існують тільки на папері.

  Чому люди повинні голосувати саме за Вас?

   Щоб не привести до влади тих, хто розкрадав їх всі ці роки. За тих,  хто роками при владі. Годував людей подачками та робив на цьому піар, замість того, щоб просто робити свою роботу. Подивіться в холодильник, зайдіть в лікарню чи, хоча б, до неї доїдьте, а якщо в селі знайдіть цілий ФАП. І побачите, що свою роботу - покращити життя своїх земляків - вони не виконують. Я молода людина, яка зробила себе сама. Ніколи не був при владі. Україна - це мій дім. Дім, який в аварійному стані. З нього біжать люди. Я хочу його відремонтувати, зробити доступним для кожного і тоді, побачите, і сусіди повернуться,  і гості будуть постійно приїжджати.

  Про що Ви мрієте? 

  Щоб люди посміхались, раділи життю, не турбувались про завтрашній день. В нас за останні роки було стільки негативу, що люди ходять по вулиці, їздять в транспорті - дуже сумні. В нас творчий, талановитий та красивий народ. В Україні закладений великий скарб - це її люди. Це - найцінніше, що є в нас. І ми повинні перестати їх втрачати.

  І на останок. Олександр “В чому сила?”

Сила в людях, моїх Земляках. Ви найкращі. Зробимо це разом!
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини