Паліїв міста вкотре попереджають про кримінальну відповідальність

Паліїв міста вкотре попереджають про кримінальну відповідальність

Через спалювання городини, сміття та пластику, Хмільник потопає в диму, - повідомляють Життєві обрії.

Останнім часом, хмільничани скаржаться на те, що у Хмільнику, особливо в вечірній час, немає чим дихати. Через спалювання городини, сміття та пластику, місто потопає в диму.

Такі дії паліїв шкодять здоров’ю, несуть загрозу навколишньому середовищу і становлять небезпеку для життя людей.

Окрім того, спалювання трави завдає шкоди житловим та господарським будівлям. Особливо небезпечним є горіння сухої трави поблизу лісових масивів, дачних товариств, на території населених пунктів. В умовах теплої і вітряної погоди пожежі набирають великих розмірів та завдають великих матеріальних збитків.

Трав’яне і сміттєве спалювання викликає сильне задимлення, при його горінні в атмосферу виділяється величезна кількість отруйних речовин.

За самовільне спалювання сміття, сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Згідно з Правилами благоустрою території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади категорично забороняється спалювання сміття, опалого листя та інших відходів на території населених пунктів (території підприємств, організацій, будинковолодінь, зелених насаджень та в інших місцях).

За чинним законодавством України порушення у сфері благоустрою тягнуть за собою накладення штрафів на громадян у розмірі від 340 грн. до 1360 грн., а на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн. до 1700 грн.

За інформацією Хмільницької міської ради

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ГАЗОВИХ МЕРЕЖ ПРОВЕДУТЬ У ХМІЛЬНИКУ

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини