Перевиборам в Уланівській ОТГ бути - рішення Феміди

Перевиборам в Уланівській ОТГ бути - рішення Феміди

12 листопада 2020 року  Сьомий апеляційний адміністративний суд розглянувши  у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області на рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 8 листопада 2020 року у справі за адміністративним позовом Крученюка Олександра Васильовича........

ПОСТАНОВИВ:  

Апеляційну скаргу Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області залишити без задоволення, а рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 8 листопада 2020 року - без змін.

Постанова суду набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.


Як все відбувалось:

6 листопада Уланівська ТВК оприлюднила результати виборів сільського голови та депутатів, які відбулися 25 жовтня 2020 року. Згідно оприлюднених даних  Уланівським сільським головою обрано Голубенка Сергія Івановича.


КОГО ОБРАЛИ ГОЛОВОЮ ТА ДЕПУТАТАМИ УЛАНІВСЬКОЇ ОТГ НА ВІННИЧЧИНІ


За словами  голови Уланівської ТВК Клави Цоколенко  Сергій Голубенко на 44 голоси випереджає свого найближчого конкурента Олександра Крученюка.

Враховуючи той факт, що в селах Морозівка та Рибчинці було виявлено недостачу бюлетнів  Олександр Крученюк звернувся до суду та опротестував це рішення. Суд задовольнив його вимогу про те, що рішення оформлене протоколом Уланівської сільської виборчої комісії про результати голосування з виборів сільського голови є протиправним.


В УЛАНІВСЬКІЙ ОТГ НА ДІЛЬНИЦІ НЕ ВИСТАЧИЛО БЮЛЕТЕНІВ ДЛЯ ГОЛОСУВАННЯ


Судом було встановлено, що на виборчих дільницях с. Морозівка та с. Рибчинці не додали 187 та 143 виборчих бюлетені. Через це 327 виборців були позбавлені виборчого права. Окрім того, саме через ці протоколи 52 виборці звернулись до поліції із заявами про відкриття кримінальних проваджень.

Врахувавши ці факти Вінницький окружний суд, 8 листопада 2020 року, ухвалив рішення вважати вибори до Уланівської ОТГ такими, що не відбулись.


ВИБОРИ В УЛАНІВСЬКІЙ ОТГ ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ СУД ВИЗНАВ НЕДІЙСНИМИ


10 листопада Уланівський сільський голова Сергій Голубенко, через соціальні мережі, звернувся до виборців, подякував їм за підтримку та висловив своє бачення щодо рішення суду, вважати вибори до Уланівської ОТГ такими, що не відбулись. Він зазначив, що дане рішення ще не вступило в силу і він  впевнений в тому, що воно буде оскаржено.

РІШЕННЯ СУДУ ПРО ПЕРЕВИБОРИ В УЛАНІВСЬКІЙ ОТГ ЩЕ НЕ ВСТУПИЛО В ДІЮ І МОЖЕ БУТИ ОСКАРЖЕНО, - СЕРГІЙ ГОЛУБЕНКО

10987654321
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0