Петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому землякові Руслану Клименюку підписано

Петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому землякові Руслану Клименюку підписано

Петиція про присвоєння звання Героя України посмертно нашому землякові Руслану Клименюку з Уланова зібрала необхідну кількість підписів, - повідомляють Життєві обрії.

Прохання про присвоєння звання Героя України військовослужбовцю Руслану Клименюку (посмертно)  було розміщено на сайті глави держави 22 травня цього року. Його автором виступила мати мужнього захисника Клименюк Алла Василівна.

Станом на 27 липня петицію підписали понад 25 тисяч людей. А це означає, що петиція набрала необхідну кількість голосів і очікує на розгляд Президента України.

Клименюк Руслан Олегович народився 25 лютого 1998 року в селі Уланів Хмільницького району Вінницької області. Руслан  мріяв стати військовим. По закінченні школи вступив в автодорожний технікум. Провчився два курси, а тоді сказав батькам, що це не його спеціальність. Вирішив покинути навчання.

Пішов в армію. Служив у Національній гвардії. Потім працював в охоронній фірмі у Києві. З початком війни прийшов у територіальну оборону. Мамі сказав, що від мобілізації ховатися не буде.

3 серпня 2022 року був призваний на військову службу по загальній мобілізації згідно з Указом Президента України від 17.05.2022 р.та направлений до ВЧ 7020А.

Потрапив у 59-у бригаду. Після підготовки отримав посаду помічник гранатометника в 2-ій роті, 11-му батальйону 59-ої бригаді ім.Якова Гандзюка.

Він був помічником гранатометника, штурмовиком, постійно в гарячих точках. Спочатку боронив Батьківщину на Херсонщині, село Заря, а після деокупації Херсона був переправлений на Донеччину, село Первомайське, де 22 березня цього року загинув від ворожої зброї. Йому було лише 25 років. Вічна слава Герою!

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БРИГАДА БУДІВЕЛЬНИКІВ З ВІЙТІВЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ДОПОМАГАЄ ВІДБУДОВУВАТИ ХЕРСОНЩИНУ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини