Підліток з Хмільницького району вразив Україну своїми феноменальними здібностями

Підліток з Хмільницького району вразив Україну своїми феноменальними здібностями

15-річний хлопець з Хмільницького району вразив суддів шоу "Україна має талант" феноменальними математичними здібностями, отримавши від всіх зірок "ТАК", - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Вінниця.info.

Антон Васалатій з Козятина за лічені секунди дає відповіді на складні математичні приклади і рівняння. В голові обчислює – додає, множить і ділить надскладні числа.

20 листопада вийшов 5-й випуск шоу «Україна має талант», у якому Антон вразив зіркових суддів і отримав чотири «ТАК».

«Я беру участь в різнопланових олімпіадах і математичних конкурсах. Три рази представляв Вінницьку область на Чемпіонаті України з основ рахунку. Це набір тренажерів для усного рахунку, комп’ютер генерує приклади. На екрані є цифри від 0 до 9. І ви просто «клацаєте» мишкою і вводите відповідь.

Математика мені подобається тим, що це не просто наука, яка існує лише на папері. Математика – це все, що оточує нас. Від єгипетських пірамід, закінчуючи квіткою. В квітці кількість пелюсток рівна сумі кількості пелюсток в попередніх рядах. І пояснити це доволі важко. Люблю дуже навчатись, щось нове пізнавати», – каже 15-річний Антон.

Хлопець каже, що прийшов на шоу «Україна має талант», аби популяризувати математику, як науку. А в майбутньому мріє стати науковцем, щоб принести користь у наукову галузь України .

Мама Антона розповідає, що син ще з самого малечку був допитливим, найбільше любив енциклопедії.

«Починаючи з першої олімпіади, брав призові місця. І на рік йому дали стипендію. Щомісяця з цієї стипендії – 500 гривень він витрачає на навчання. Коли я намагалася порахувати в програмі математичний рахунок, то пройшла лише один елементарний рівень. З самого малечку він був допитливим, читав багато книжок, найбільше його цікавили енциклопедії», – каже мама Антона.

Коли Антон вийшов на сцену до ведучих, він розповів, що буде рахувати усно. На моніторі набирали рандомні приклади, а він давав точну відповідь протягом декількох секунд. У процесі цього всього Антон ще й складав «Кубик Рубік».

Після виступу судді також задали хлопцеві по одному прикладу, на що він швидко дав відповідь і отримав чотири «ТАК».

Відео каналу СТБ.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗБІРНА УКРАЇНИ ВИЙШЛА У ПЛЕЙ-ОФ КВАЛІФІКАЦІЇ ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини