«Понад 100 родин ветеранів і полеглих героїв зможуть отримати власне житло на Вінниччині», - Ірина Борзова

«Понад 100 родин ветеранів і полеглих героїв зможуть отримати власне житло на Вінниччині», - Ірина Борзова

Хто із Захисників та Захисниць України та членів їх родин може отримати від держави кошти на придбання власного житла, яким має бути перший крок, щоб мати можливість скористатись програмою та скільки ветеранських родин на Вінниччині зможуть отримати від держави кошти на власне житло, розповіла народна депутатка України Ірина Борзова.

«Законом України про Державний бюджет на 2024 рік передбачено 5,7 млрд грн на грошову компенсацію для ветеранів війни та членів родин полеглих захисників. У цьому році кошти на придбання житла отримають 2500 осіб. Наприклад, на Вінниччину спрямовано майже 230 млн грн субвенції, за рахунок якої кошти на придбання власного житла отримають 105 родин, з числа:

  • осіб з інвалідністю внаслідок війни I та II групи;
  • членів родин загиблих Захисників і Захисниць України;
  • ВПО, які є учасниками бойових дій або особами з інвалідністю внаслідок війни.

Цьогоріч протягом літа ветерани та члени їхніх родин будуть отримувати грошову компенсацію, яка орієнтовно становить 2 млн грн та залежить від кількості складу сім’ї. Ці кошти протягом року можна витратити на придбання житла, яке вони обиратимуть самостійно. Житло може бути як на вторинному, так і на первинному ринку нерухомості, за умови, що його введено в експлуатацію», - повідомила Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

У 2023 році за цією програмою в Україні 2600 осіб отримали кошти на придбання житла, з них 83 родини з Вінниччини.

«Щоб отримати грошову компенсацію, найперше необхідно стати на квартирний облік. Для цього потрібно звернутись до органу місцевого самоврядування, наприклад, у ЦНАП, із заявою про те, що ветеран або члени родини загиблого потребують житло. Потрібно написати заяву про взяття на квартирний облік. Інформація про необхідний пакет документів є на сайті Міністерства у справах ветеранів.

Протягом 30 календарних днів із дня подачі документів виконавчий комітет міської або сільської ради має прийняти рішення щодо взяття на квартирний облік. В документі обов’язково вказується дата взяття на квартирний облік, та номер в черзі. У випадку відмови - обов’язково повинні дати письмове роз’яснення.

Після того, як людина стала на квартирний облік, можна звертатись щодо участі в різних програмах, у тому числі, щоб отримати компенсацію на придбання житла», - пояснила Ірина Борзова.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини