Посадовці Хмільницької міської ради та молодіжний рух «UPSTREAM» взяли участь у навчанні  Школи адвокації та партисипації

Посадовці Хмільницької міської ради та молодіжний рух «UPSTREAM» взяли участь у навчанні  Школи адвокації та партисипації

12-13 липня у заміському комплексі «Батерфляй»  посадовці Хмільницької міської ради та молодіжний рух «UPSTREAM» взяли участь у навчанні  Школи адвокації та партисипації. Про це на своєму сайті повідомляє Хмільницька міська рада.

В Хмільницькій міській раді зазначили: "Радіємо початку  нової  співпраці з українсько-німецькою програмою підтримки локальних ініціатив Київський діалог та сподіваємося на успішну реалізацію нового проєкту «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах».  

Заняття Школи адвокації та партисипації проводилося вперше та тривало два дні. За результатами конкурсного відбору команду Хмільницької громади представили посадовці Хмільницької міської ради та молодіжний рух «UPSTREAM».

Участь у навчаннях взяли команди Хмільницької, Літинської, Липовецької, Барської та Студенянської громад Вінницької області.

Під час занять команди розглянули ряд актуальних для громад навчальних тем, та отримали відповіді на питання: чому виникають та як вирішуються проблеми у громаді; що таке політика, цикл її створення на локальному рівні; основи проєктного менеджменту; участь жителів громади в ухваленні рішень, механізми громадської участі; вивчення потреб громади.

Олексій Колесніков, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Віталій Дорох, голова Ради Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО», які були тренерами даного проєкту, радо поділилися з учасниками своїми знаннями з навчальних тем.

"Під час навчання та практичної роботи у групах Хмільницька команда занурилася у «море креативності»  та методом брейнстормінгу (метод пошуку ідей для вирішення будь-якої проблеми. У його основі — висловлення будь-яких ідей без обмежень і засудження. - ред.)  генерувала проривні ідеї й надзвичайні думки. У результаті командної єдності  «намалювали» спільне бачення можливостей для розвитку молодіжної політики у нашій міській громаді", - говориться у повідомленні.   

На завершення насиченої дводенної сесії учасники та учасниці курсу отримали ще й домашнє завдання, в основі якого необхідно продуктувати ідеї для майбутніх проєктів.

Як пояснили у Хмільницькій міській раді проєкт «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах» реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Проєкт має на меті посилити адвокаційну спроможність громадських ініціатив у Полтавській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській та Волинській областях шляхом проведення тренінгів, отримання досвіду проєктного менеджменту, доступу до мереж експертизи, а також обміну кращими  практиками з інших регіонів і країн.

Київський діалог – це українсько-німецька програма підтримки локальних ініціатив та створення мережі змінотворців для демократичних перетворень в Україні. Київський діалог стартував у 2005 році як формат міжнародних конференцій із суспільних і політичних тем, а у 2014 році став сприяти розвитку громадських ініціатив у регіонах України.

У Вінницькій області реалізацію проєкту координує ГО «ПРАВО».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ПОДАЧА ЕЛЕКТРОННИХ ЗАЯВ ДО ВИШІВ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини