Послаблення карантину в Україні. Які заклади працюватимуть у Хмільнику, а що і надалі заборонено

Послаблення карантину в Україні.  Які заклади працюватимуть  у Хмільнику, а що і надалі заборонено

Від сьогодні в Україні розпочато послаблення карантинних умов. Такий крок дозволяє зробити стабільна ситуація щодо хворих на коронавірус. Щоденний приріст коливається від 300 до 550 осіб. Якщо епідемія піде на спад, можна буде скасувати більше обмежень, але поки йдеться лише про перший етап.  Кому дозволять працювати і за яких умов, аналізували експерти Центру громадського моніторингу та контролю.

Кому дозволили працювати?

На першому етапі українці можуть гуляти у парках, скверах і зонах відпочинку, відвідувати дитячі і спортивні майданчики на вулиці. Дозволено працювати літнім майданчикам кафе та ресторанів, а також обслуговування клієнтів на виніс. Можуть відкритися музеї, бібліотеки, салони краси, перукарні, адвокатські та нотаріальні бюро, стоматології. Також можуть відкритись непродовольчі магазини в окремих приміщеннях, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

Водночас працювати можна  лише за дотримання певних умов: не більше 1 особи на 10 м² площі приміщення, обов’язкової санітарної обробки приміщень двічі на день, працівники та клієнти обов’язково мають носити маски. Усім співробітникам повинні вимірювати температуру перед початком роботи. Якщо вона виявиться вищою за 37,2 градуса – не допускати до роботи. Літні майданчики ресторанів мають забезпечити дистанцію не менше 1,5 метри між столами, із розміщенням не більше двох людей за одним столиком. Салони краси і перукарні можна буде відвідувати тільки за записом, а в парках гуляти групами не більше трьох осіб.

Які заборони залишаться?

В уряді наголошують, що послаблення карантину не означає його скасування. Надалі заборонені масові заходи, закриті навчальні заклади, фудкорти та зони розваг у ТРЦ, кінотеатри, спортзали, фітнес-центри та прибережні зони відпочинку. Так само з обмеженнями працюватиме громадський транспорт.  Міська влада ухвалюватиме рішення про «адаптивний карантин» залежно від ситуації у різних регіонах. Тобто якщо в окремих регіонах зафіксують спалахи коронавірусу, карантин посилюватимуть саме в цих регіонах, а не в країні загалом.

Коли закінчиться карантин?

В уряді допускають, що карантин буде продовжено і після 22 травня, але з послабленнями. Тож попри послаблення карантинних правил, українцям ще довго доведеться жити з обмеженнями соціальної дистанції та обов’язковим носінням масок. 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини