Родинам військовослужбовців з Хмільника вручили ордени "За мужність ІІІ ступеня" (посмертно)

Родинам військовослужбовців з Хмільника вручили ордени "За мужність ІІІ ступеня" (посмертно)

Указами Президента України Володимира Зеленського двоє військовослужбовців з Хмільника Денис Новак та Віталій Коломієць нагороджені орденами "За мужність ІІІ ступеня" (посмертно),  - повідомляють Життєві обрії.

Нагороди, рідним полеглих захисників, сьогодні, вручили Хмільницький міський голова Микола Юрчишин, голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук, заступник начальника Хмільницької військової адміністрації  Олександр Пузир та заступник начальника Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олег Прокопович.

Перед тим, як вручити нагороди присутні, хвилиною мовчання, вшанували пам'ять про героїчних захисників, які віддали життя за Україну, боронячи її від російських окупантів.

Орден Дениса Новака вручили його дружині Лесі та дітям Поліні та Давиду, Нагороду Віталія Коломійця отримала його мати Любов Станіславівна.

Міський голова Микола Юрчишин імені всіх хмільничан подякував рідним захисників за мирне небо над Хмільниччиною та пообіцяв їм підтримку.

 - Ви завжди можете розраховувати на підтримку влади, ви втратили найдорожчу людину, тому наш обов'язок підтримувати вас та допомагати вам і ми це будемо робити, звертайтесь з будь-яких питань,  зробимо все, що в наших силах. Вічна памʼять та Слава Героям! - сказав Микола Юрчишин. 

Слова щирого співчуття та вдячності рідним висловили також голова Хмільницької районної ради Юрій Слабчук та заступник начальника Хмільницької РВА Олександр Пузир.

- Низько схиляємо голови перед всіма рідними героїв, полеглих за Україну. Ми, представники районної влади будемо робити усе можливе, аби Ви не залишились наодинці зі своїм горем, - сказав Олександр Пузир

Заступник начальника Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олег Прокопович звернувся до міського голови з проханням збудувати в Хмільнику Алею слави, на якій золотими літерами будуть викарбувані прізвища полеглих героїв-хмільничан. На що отримав ствердну відповідь. - Ми обов'язково це зробимо, зараз над цим працюємо, буде розроблено макет, який має пройти громадське обговорення. Люди мають сказати, якою вони хочуть бачити Алею у Хмільнику. Розмістити її плануємо на Площі Перемоги, - сказав міський голова.

 

Солдат, навідник 3 десантно-штурмового відділення 3 десантно-штурмового взводу 4 десантно-штурмової роти 2 десантно-штурмового батальйону військової частини А0284 Денис Олегович Новак з перших днів війни  захищав незалежність нашої країни, аби мир та спокій був у оселях мільйонів українців. У жовтні на полі бою Герой підірвався на міні. З тих пір він знаходився у шпиталі, перебуваючи в комі. 8 листопада 2022 року  Денис Новак помер.

Старший лейтенант, командир інженерно-саперного взводу парашутно-десантного батальйону в/ч А1126, захищаючи Україну від російських окупантів Віталій Миколайович Коломієць загинув 7 квітня 2022 року під Авдіївкою. Йому було лише  35 років.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

26 ЛИПНЯ У ХМІЛЬНИКУ ПРОЩАТИМУТЬСЯ З ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ОЛЕГОМ ТИМЧЕНКОМ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d1%8e%d1%8e%d1%8e%d1%8e%d1%8e%d1%8e
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини