СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

Сьогодні, СБУ затримала місцевого жителя, який коригував ракетний удар по Краматорську Донецької області.  27 червня росіяни обстріляли піцерію У Краматорську,  10 людей загинули, понад 60 отримали поранення, -  повідомляють Життєві обрії з посиланням на Службу Безпеки України.

За повідомленням спецслужби, затриманий виявився «розконсервованим» агентом Головного управління російського Генштабу (більш відомого як ГРУ). Він отримав завдання з’ясувати, чи працює піцерія, по якій згодом було завдано удару, і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання вказівки агент здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів, після цього фігурант переслав відзнятий файл російській військовій розвідці.

«Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди. За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення «активували» і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську», – зауважили в СБУ.

«Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне! Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів. Водночас співробітники СБУ разом із побратимами з Сил оборони щодня роблять максимум, аби помститися ворогу за все те горе, яке росія принесла на нашу землю. І будемо робити це до остаточної Перемоги!» – заявив голова СБУ Василь Малюк

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ СТАЛАСЬ ДТП У ЯКІЙ ТРАВМУВАЛОСЬ 15 ЛЮДЕЙ (ВІДЕО)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

https://www.youtube.com/watch?v=0Cp5-yoRFfI
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини