Шістдесят років після школи. Зустріч випускників у Сальниці

Шістдесят років після школи. Зустріч випускників у Сальниці

10 липня у Сальницькій школі відбулась зустріч випускників, які закінчили школу шістдесят років тому. 
Сорок років поспіль такі зустрічі для цих випускників є традиційними. Перша відбулась через 20 років після закінчення школи, у 1981 році, а далі  колишні випускники прийняли рішення зустрічатися через кожних 5 років. 
У 2019 році було організовано позачергову зустріч, бо  випускникам виповнилося по 75 років.

"Незважаючи на важкі повоєнні роки, розруху, страшенну бідність та злиденість наш клас був дуже дружнім, цю дружбу і відданість ми пронесли через все життя і зараз зустрічаємось наче рідні", - розповідає колишній випускник Антон Чорнобров.
"Прикро, що на кожній зустрічі нас стає все менше, але нічого не вдієш, такий закон життя. У 1961 році нас було 32, зараз залишилось 18, а на зустріч прибули 11", - зі смутком на очах говорить Антон Семенович.

Розпочалась зустріч випускників з традиційної виховної години, під час якої директор школи Станіслав Грубський привітав випускників, побажав їм міцного здоров'я та висловив сподівання на те, що такі зустрічі відбуватимуться ще неодноразово. 
А далі відбувся справжній шкільний урок, на якому лунали спогади про дитинство та юність, про школу та вчителів, про життя, про життя, яке воно є насправді зі злетами та падіннями, з успіхами та досягненнями, з втратами та розчаруваннями. 
Розповіді цих людей захоплювали  та викликали повагу, бо кожен з них пройшов свій життєвий шлях достойно, стали успішними людьми, мають дітей, внуків та правнуків, для яких і сьогодні є гідним прикладом для наслідування.
Минуло шістдесят років, а ці люди і досі за все вдячні своїй рідній школі, своїм вчителям.

 

"Школа і досі живе в мені", - говорить випускник цього класу – відомий лікар-нейрохірург, колишній міністр охорони здоров'я, нині почесний президент Червоного Хреста України Микола Поліщук. 
"Саме тут були закладені підвалини перших знань, людяності, поваги та любові до ближнього. Завдячуючи школі, ми стали гідними людьми, я пишаюсь своїми однокласниками, а зустріч випускників для мене є справжнім святом. Вважаю, що наша сила в єдності", - сказав Микола Поліщук.

Серед випускників 1961 року лікарі, інженери бухгалтери, підприємці і прості працівники полів і ферм, але в школі вони однокласники, а по життю віддані друзі, готові прийти один одному на допомогу в будь-який момент.

Олександр ОКОЛОДЬКО


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЛАУРЕАТОМ  V МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ СТАВ "ЗОРЕЦВІТ" ІЗ ХМІЛЬНИКА

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини