Швейній фабриці "Лілея" виповнюється 80 років. Шляхи становлення легкої промисловості у Хмільнику

Швейній фабриці "Лілея" виповнюється 80 років. Шляхи становлення легкої промисловості у Хмільнику

20 квітня Хмільницька швейна фабрика "Лілея" відзначатиме своє 80-річчя. Про шляхи становлення легкої промисловості та швейної галузі у Хмільнику, про злети і падіння читайте у матеріалі.

Свою діяльність фабрика розпочала у далекому 1944 році. 20 квітня 1944 року, одразу після визволення радянськими військами міста Хмільник, розпорядженням Вінницького управління промисловості  на базі маленьких майстерень індивідуального пошиву була створена державна швейна фабрика. 30 робітників, на принесених з дому швейних машинах, жарових прасках, приступили до виконання державного замовлення- виготовлення одягу для потреб Радянської Армії.

В перші післявоєнні роки фабрика мала державні замовлення на виготовлення форми для залізничників та школярів, жіночих суконь. З часом підприємство активно розвивалась, розширювались виробничі площі, покращувались соціально-побутові умови.

В 1976 році була побудована нова будівля швейної фабрики, а для потреб працівників підприємства було побудовано два житлових будинки та один дитячий садок. Великим попитом користувалися у жителів України жіночі вироби.

Завдяки зусиллям керівництва підприємство було виведено з кризи у період незалежності України шляхом реконструкції, технічного переоснащення, своєчасного виконання замовлень іноземних фірм, забезпечення високої якості пошиву продукції на рівні світових стандартів.

Сьогодні Приватне акціонерне товариство «Хмільницька швейна фабрика  «Лілея» спеціалізується на виробництві жіночого одягу: пальт, жакетів,  суконь, блуз; чоловічого одягу: пальт, курток, сорочок.

На даний час підприємство працює з такими відомими фірмами Німеччини, як «Драйкорн», «Маніза», «Поларіс», «Чінкве». Також на підприємстві самостійно розробляються моделі за дизайном замовника (іноземної фірми).

%d0%9b%d1%96%d0%bb%d0%b5%d1%8f2%d0%bb%d1%96%d0%bb%d0%b5%d1%8f3%d0%bb%d1%96%d0%bb%d0%b5%d1%8f5
Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини