Широкогребельське водосховище поповнилось зарибком

Широкогребельське водосховище поповнилось зарибком

Уже втретє ініціативними рибалками Хмільницького РО УТМР зроблено добру справу задля збереження та примноження водних багатств  Широкогребельського водосховища. Завдяки їхнім зусиллям було зібрано кошти на закупівлю малька, який в майбутньому тішитиме рибалок своїм кльовом. Покращуватиме він і якість води та запобігатиме її цвітінню у весняно-літній період, бо білий амур та короп є природними біомеліораторами.

- Навесні ми закупили 72 кілограма підрощених личинок риби. Одна личинка мала вагу від 30 до 50 г, - коментує голова Хмільницького РО УТМР Михайло Кучмар. – Звісно, можна було б просто випустити зарибок у водосховище та чекати, коли ж він виросте, харчуючись самостійно. Але чекати в цьому випадку довелося б занадто довго. Тому, аби таку справу пришвидшити, єгерська служба у складі Кадера Болеслава Степановича, Колесника Сергія Анатолійовича та Короля Віктора Васильовича,  ціле літо піклувалась та годувала зарибок у виросному ставі.

По осені члени товариства та усі охочі підрощену молодь коропа та білого амура, середньою вагою до 400 г, виловили та заселили у водосховище.

Тепер заселена рибка, а це 712 кг коропа або 17800 екземплярів і 37,5 кг білого амура або 3700 екземплярів, звикає до нових умов та почувається добре, бо за природним багатством доглядають відповідальні люди.

Наталія Черненька


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ХМІЛЬНИЦЬКІ САМБІСТИ ЗАВОЮВАЛИ "ЗОЛОТО" І "БРОНЗУ" В КИЄВІ

НОВІ КАРАНТИННІ ЗОНИ В УКРАЇНІ: ВІННИЦЯ У ПОМАРАНЧЕВІЙ

Img 3625Img 36343
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини