Сільському Будинку культури подарували картини місцевого художника

Сільському Будинку культури  подарували картини місцевого художника

Сім’я з села В. Митник Валентина та Олександр Фищуки подарували картини місцевого жителя Бориса Фелька для Великомитницького Будинку культури. Сім’ї Фищуків картини дістались у спадок після смерті талановитого художника. 

Як розповідає Валентина Василівна, то з сусідом вони завжди дружньо жили, він був частиною їхньої сім’ї, оскільки не мав власної, тому й залишив картини для них. Малював Борис Фелько для себе, не прагнув до визнання, тому як художника його знають тільки у рідному селі. Малювати митець навчився сам, писав для себе і для людей, це була справа всього його життя. Він з будь-якого предмета робив ексклюзив і навіть стіни в його будинку піддались творчій справі. У своїх роботах Борис Іванович якоїсь конкретної техніки не дотримувався, говорив, що не хоче, щоб його картини були схожі на усі інші. У доробку художника близько 50 картин, серед яких є портрет його мами, а також власний автопортрет. Подарувати картини сім’я вирішила задля того, щоб кожен зміг побачити і дізнатись про художника та його картини, а  вдалим місцем для цього став Великомитницький Будинок культури.

На даний час подаровані картини ще не висять на стінах Будинку культури, зараз там триває ремонт. Як тільки він закінчиться, усі охочі зможуть помилуватись цією рукотворною красою.    

Тетяна СЕНЦОВА, "Життєві обрії"


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:УЧИТЕЛЬКА МАТЕМАТИКИ З С. ГОЛОДЬКИ НА ВІННИЧЧИНІ ПЕРЕМОГЛА В КОНКУРСІ «УЧИТЕЛЬ РОКУ»

Dsc 0531%d1%84%d0%b8%d1%89%d1%83%d0%ba 221Dsc 0530
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини