Сьогодні споживання електроенергії зросло, - "Укренерго"

Сьогодні споживання електроенергії зросло, - "Укренерго"

Сьогодні через зниження температури зросло споживання електроенергії, водночас дещо зросло і виробництво електроенергії, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на "Укренерго".

Дефіцит потужності зберігається, найбільше - у вечірні години. В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

"Після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Продовжується імпорт електроенергії.

Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження", - йдеться у повідомленні.

Ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де у середу планувалось провести виміри фактичного споживання.

"Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, так як пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться", - пояснили в "Укренерго".

До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. 

В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

"На Одещині ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян", - додали в держкомпанії.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В УКРАЇНІ ВЖЕ ВШОСТЕ ПРОДОВЖЕНО ВОЄННИЙ СТАН ТА ЗАГАЛЬНУ МОБІЛІЗАЦІЮ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини