Третьякова пропонує збільшити зарплати помічникам депутатів

Третьякова пропонує збільшити зарплати помічникам депутатів

Народна депутатка Галина Третьякова з фракції “Слуга народу” ініціювала законопроєкт про підвищення зарплат помічникам народних депутатів. Спільний фонд оплати праці помічників-консультантів пропонують збільшити з 88 до 132 тисяч гривень на місяць – це гроші на всіх помічників. Про це повідомляє Центр спільних дій.

 

“Відповідно до закону, нардеп може мати до 31 помічника-консультанта. Це не значить, що всі ці люди будуть отримувати понад 100 тисяч гривень зарплати на місяць. Спільний фонд означає, що цю суму ділять між усіма помічниками депутатів. Але якщо у депутата лише один помічник – тоді, справді, він зможе отримати цю суму”, – коментує Ірина Корженкова.  

Аналітикиня пояснює, що у 2024 році підвищення зарплат не потребуватиме додаткових видатків з бюджету. Це зроблять за рахунок економії фонду оплати праці. “На початку року було 423 нардепи, а зараз їхня кількість зменшилася до 401. Також у народних обранців немає оплачуваних відпусток під час воєнного стану. У такий спосіб цьогоріч вдасться зекономити”, – пояснює експертка. 

Проте, за словами Ірини Корженкової, у 2025 році додаткові видатки у бюджет все ж доведеться закласти. “Якщо людина добре виконує свою роботу – потрібно її заохочувати. Але інше питання – наскільки це доцільно в нинішніх умовах”, – коментує аналітикиня.  

Як альтернативу, у Центрі спільних дій наразі пропонують запровадити для помічників нардепів освітні чи соціальні бонуси.  

Наразі законопроєкт направлено на розгляд комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Громадяни можуть надсилати свої пропозиції до цього комітету за цим посиланням.  

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини