У Хмільнику батьки протестували проти "дистанційки"

У Хмільнику батьки протестували проти "дистанційки"

В середу зранку на площі перед міською радою зібралось декілька десятків людей. Як з'ясувалось, це були батьки школярів Хмільницької громади. Причиною їх зібрання стало невдоволення, через запровадження в школах дистанційного навчання. Батьки нарікають на низький рівень дистанційної освіти, вони стурбовані тим, що діти не отримують потрібних знань, а це гальмує їх розвиток в подальшому.

- Нас запевняли, якщо 80 відсотків вчителів будуть вакциновані, то навчання буде стаціонарним навіть, у "червоній зоні". І де це все, вчителі вакциновані, ми поки що не червоній зоні, а навчання уже дистанційне і не відомо скільки воно триватиме, - обурюється мати двох учнів.

- У мене п'ятеро дітей, четверо з них школярі, якість інтернету в селі погана, діти, або не можуть зайти на онлайн-урок, або слухають його обривками, бо зв'язок "гикає", про який рівень знань можна говорити, таке навчання дорівнює нулю. Ми хочемо знати, скільки триватиме "дистанційка" - говорить інша жінка. 

Аби отримати відповіді на свої запитання, батьками було створено ініціативну групу, яку запросили на спілкування з міським головою Миколою Юрчишиним та керівниками профільних структур.

В ході жвавого обговорення міський голова зазначив, що дистанційне навчання - це не чиясь забаганка, а рекомендації Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти, це вимушене і виважене рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій задля збереження здоров'я і життя дітей. 

- Минулого тижня в громаді було зафіксовано зростання захворюваності на ковід серед дітей, троє з яких знаходяться у важкому стані на лікуванні у Вінниці. Аби запобігти поширенню вірусу, розірвати ланцюг захворюваності  та вберегти дітей було прийнято рішення до 12 листопада запровадити  в школах громади "дистанційку", - говорить Микола Юрчишин.

- Я розумію кожного з вас, розумію усі проблеми і наслідки дистанційного навчання, але роблю усе можливе, аби ці наслідки були якомога безпечнішими і не стали трагічними. 

Міський голова закликав батьків відповідально віднестись до даної проблеми, об'єднатись, набратись терпіння і  разом, спільними зусиллями  розірвати ланцюг захворюваності та здолати вірус.  Для продовження розмови та вирішення проблем  в організації освітнього процесу, міський голова запросив батьків на засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 12 листопада, об 11 годині в міській раді. На цьому засіданні буде розглядатись питання про стан епідеміологічної ситуації в громаді і саме від неї залежить чи продовжать діти навчатися з дому, чи сядуть за шкільні парти.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ РИЗИКУЄ ПОТРАПИТИ ДО ЧЕРВОНОЇ ЗОНИ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини