У Хмільнику відкрили пам'ятник Герою України Владиславу Українцю

У Хмільнику відкрили пам'ятник Герою України Владиславу Українцю

19 листопада в Хмільнику відбулося відкриття пам'ятника Герою України Владиславу Українцю. Вшанувати пам'ять, подякувати за героїзм та самопожертву на місце поховання  Владислава прийшли його рідні, друзі, знайомі та вдячні хмільничани, - повідомляють Життєві обрії.

Розпочалося відкриття пам'ятного знаку з його освячення, яке звершив благочинний храмів Хмільницького району Православної церкви України Іван Пукас.

А далі, були спогади, спогади молодої вдови, дружини Владислава. Зі сльозами на очах присутні слухали її розповідь про Влада, проте, яким він був, про їх коротке, але щасливе спільне життя.

- Він був справжнім чоловіком, офіцером, захисником України, таким залишився назавжди. Він любив свою батьківщину, своїх батьків, мене, з ним я була щаслива. Я дуже любила, люблю і завжди пам'ятатиму Влада, він подарував мені щастя, я вдячна йому за сина,сказала Катерина Українець.

Зі словами глибокого співчуття та щирої вдячності до батьків, дружини та рідних Владислава звернулись заступник голови Хмільницької військової адміністрації Олександр Пузир, заступник міського голови Андрій Сташко, помічник народного депутата України Петра Юрчишина Андрій Барабан, голова ГО "Волонтери Хмільника" Микола Михальнюк.

По завершенню офіційної частини, до підніжжя пам'ятника Герою України хмільничани покладали квіти дякуючи Владиславу за мирне небо над Хмільником.


Лейтенант Владислав Українець - командир механізованого взводу окремого мотопіхотного батальйону загинув у перший день відкритого наступу російської армії, 24 лютого. Це сталося на Херсонщині, під час прориву на Антонівському мосту: молодий лейтенант прикрив відхід побратимів ціною власного життя. 

20 листопада 2022 року Героя поховано на рідній землі.

Згідно з Указом Президента України Владиславу Українцю присвоєно звання «Герой України», також Владислав Українець удостоєний ордена «Золота Зірка» (посмертно).

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

21 ТА 25 ЛИСТОПАДА В ХМІЛЬНИКУ ВІДБУДУТЬСЯ ПАМ'ЯТНІ ЗАХОДИ. ПРИЙДИ! ЗГАДАЙ! ВШАНУЙ!

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

2120181716151314111098754321
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини