У Хмільнику вшанували Тараса Шевченка з нагоди 160-ї річниці його перепоховання в Україні

У Хмільнику вшанували Тараса Шевченка з нагоди 160-ї річниці його перепоховання в Україні

21 травня, у переддень перепоховання видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, у Хмільнику відбулася літературно-мистецька акція. Цього року виповнюється 160 років з того дня, коли 22 травня 1861 року тіло видатного поета, художника та мислителя було перевезено з Петербурга та перепоховано на Чернечій горі, у Каневі.

На площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку зібралися представники місцевої влади, громадських організацій, культурні діячі та всі, хто в цей день зміг прийти та віддати шану видатній постаті в історії України.  Акція розпочалася з виконання пісні на вірші Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий»  народним  аматорським хоровим колективом української пісні «Зорецвіт»  ім. Василя Коцулима.

Окрім того, 22 травня, у день роковин, минає 30 років, як у місті Хмільнику був установлений пам’ятник Тарасові Шевченку, єдиний на той час пам’ятник у Вінницькій області. З цієї нагоди, за дорученням голови Хмільницької міської ради – Миколи Юрчишина, його заступник Андрій Сташко вручив подяки автору пам’ятника - Віктору Євграфовичу Стукану, керівнику народного  аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт»  ім. Василя Коцулима – Павлу Васильовичу Дубовому та громадському діячу Миколі Федоровичу Бойко.

Звучали біля підніжжя пам’ятника Кобзарю його твори у виконанні учениці Хмільницької школи мистецтв, а також колективу бандуристів. В свою чергу Анжела Веремій відзначила величезний вклад у культуру та той слід, який залишив по собі у спадок Тарас Шевченко.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХМІЛЬНИЧАНИ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

7645
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини