У Хмільнику викрили лікарську комісію, яка за гроші допомагала "косити" від призову

У Хмільнику викрили лікарську комісію, яка за гроші допомагала "косити" від призову

Махінації з висновками військово-лікарської комісії виявили у місті Хмільнику 30 серпня провели обшуки в одному з центрів територіального комплектування та соціальної підтримки. Знайшли "іменні" конверти з грішми. 

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань. 

З лютого 2023 року представники військово-лікарської комісії налагодили схему одержання коштів від призовників. За визнання «непридатним» до служби чоловіки мали заплатити від 3 тисяч доларів США, а лікарі ставили неправдиві діагнози щодо наявних проблем зі здоров’ям військовозобов’язаних.

Перевіряють причетність до злочину керівництва комісії та представників інших медичних установ міста. Крім того, є підстави вважати, що учасники схеми вимагали гроші навіть у тих осіб, які насправді є непридатними до служби.

"30 серпня  працівники ДБР провели обшук у приміщенні одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки регіону. Виявлено та вилучено засоби зв’язку, службова документація, чорнові записи, а також грошові кошти невідомого походження у гривні та іноземній валюті на загальну суму в понад 70 тис. грн в окремих конвертах із прізвищами. У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка діям відповідних посадовців", - йдеться у повідомленні.

Попередня кваліфікація правопорушення: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ  СБУ ЗАТРИМАЛА КОЛИШНЬОГО БОЙОВИКА «ДНР», ЯКИЙ ХОТІВ ВТЕКТИ ДО НЕВИЗНАНОГО ПРИДНІСТРОВ’Я

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0