У Хмільницькому районі директор підприємства привласнив мільйон гривень на ремонті школи

 У Хмільницькому районі  директор підприємства привласнив мільйон гривень на ремонті школи

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду передано обвинувальний акт стосовно директора одного із приватних підприємств м. Вінниці, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки, використання завідомо підробленого документу).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений, будучи директором одного із приватних підприємств м. Вінниці, уклав договір з Управлінням освіти, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з реконструкції будівлі школи з використанням енергозберігаючих технологій на суму понад 7 млн грн.

У подальшому директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, в актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати і таким чином привласнив державні кошти, внаслідок чого територіальній громаді заподіяв матеріальну шкоду у розмірі 1 млн грн.

У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмільницька окружна прокуратура

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗА РОЗБЕЩЕННЯ МАЛОЛІТНІХ ДІВЧАТОК У ВІННИЦІ СУДИТИМУТЬ ХУДОЖНИКА

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини