У Хмільницькому районі на Вінниччині судитимуть листоношу, яка привласнювала людські гроші

 У Хмільницькому районі на Вінниччині судитимуть листоношу, яка привласнювала людські гроші

Хмільницька окружна прокуратура передала до суду  обвинувальний акт стосовно 43-річної листоноші, яка привласнювала гроші громадян.

Працівниця пошти обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою) та ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене повторно).


Слідством встановлено, що протягом 2020 – 2021 років обвинувачена, працюючи листоношою, зловживаючи довірою громадян, незаконно привласнювала їхні гроші.

Жінка приходила до додому громадян та пропонувала передати їй гроші для  передплати періодичних друкованих видань. Надалі листоноша не оформляла зазначені замовлення, а  грошоші залишала собі. Загалом слідством установлено  18 фактів шахрайства.

Крім того, листоноша привласнила  13 тисяч гривень, які в якості субсидій від держави призначалися відповідним категоріям осіб для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг


У разі доведення винуватості жінки в судовому порядку їй загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЗА ВТРУЧАННЯ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ПРОКУРАТУРИ НА ВІННИЧЧИНІ ГРОМАДІ ПОВЕРНУТО 21 ГА ЗЕМЛІ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини