У Хмільницькому районі начальника відділу освіти, однієї з громад, судили за махінації з електроенергією

У Хмільницькому районі начальника відділу освіти, однієї з громад, судили за махінації з електроенергією

Начальника відділу освіти однієї з територіальних громад, Хмільницького району засуджено до 3 років зі штрафом в розмірі 5950 гривень та звільнено від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

В суді  прокурор довів, що начальник відділу освіти, упродовж 2021 року безпідставно, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», підписував додаткові угоди до договору з ТОВ «Енера Вінниця» про постачання енергії із завищенням ціни на понад 210%. Внаслідок таких дій постачальнику з місцевого бюджету було зайво сплачено 336 тисяч гривень.

На сьогодні збитки за рішенням суду відшкодовано.

За публічного обвинувачення прокурора Хмільницької окружної прокуратури начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району визнано винуватим у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з проведенням процедур закупівлі та укладенням договорів про закупівлю з використанням бюджетних коштів, строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 5950 грн та звільнено від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ ВП №1 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0