У Хмільницькому районі відкриють ще три дитячих садочки

У Хмільницькому районі відкриють ще три дитячих садочки

З початку повномасштабної війни в Україні у Калинівській громаді відновили роботу дев’ять закладів дошкільної освіти, ще три запрацюють з першого липня, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Калинівську міську раду.

Однією із головних вимог для відновлення роботи в умовах війни дитячих садків, є наявність спеціально облаштованих укриттів для перебування дошкільнят під час повітряної тривоги.

Поки що не всі заклади дошкільної освіти мають укриття, тому в громаді поступово облаштовують безпеку у дитсадках та відкривають чергові групи.

У нашому закладі підвал використовувався як господарчі кімнати. Перш за все ми звільнили їх від сторонніх предметів, пошпаклювали, пофарбували та розмалювали стіни, щоб дітям було веселіше і вони не боялися спускатися в укриття. Міська рада виділила для ремонту будівельні матеріали, а ремонтні роботи робили власними силами та з допомогою будівельних бригад, – розповідає директорка одного із закладів дошкільної освіти Калинівки. – Також заповнили укриття меблями, іграшками, розмальовками. Перший раз для дітей організували квест, за умовами якого дошкільнятам потрібно було спуститися в укриття, де на них очікував приз за перемогу. А тепер дітки не панікують і в разі потреби спокійно спускаються в укриття.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПОБЛИЗУ ХМІЛЬНИКА ДІВЧИНКА ЗАГУБИЛАСЯ В ЛІСІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини