У Хмільницькому районі зросла кількість хворих туберкульозом

У Хмільницькому районі зросла кількість хворих туберкульозом

З початку року туберкульозом органів дихання в Хмільницькому районі захворіло 22 людини, серед яких 1 переселенець - повідомляють Життєві обрії.

Туберкульоз - це хронічне інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерії туберкульозу, або палички Коха. Туберкульоз, у більшості випадків, уражає легені, але захворювання може ушкодити будь-який орган, наприклад: нирки, хребет, мозок, лімфатичні вузли, кишечник, шкірні покриви, статеві органи тощо.

В минулому році на туберкульоз хворіло лише 13 громадян. Показник цього року складає 37,6 випадки на 100 тисяч населення, а в 2021 році аналогічний показник складав 21,9 випадків на 100 тисяч населення, - інформують в Хмільницькій міській раді.

Хвороба з`являється через: несприятливі соціальні та екологічні умови життя, неповноцінне харчування, алкоголізм, куріння, наркоманію, стреси, наявність супутніх захворювань (діабету, виразкової хвороби шлунка або 12-палої кишки, захворювань легенів) та інше а також зниження імунітету.

Передається від хворої туберкульозом людини або сільськогосподарських тварин.

Громадяни України можуть отримати безоплатну медичну допомогу у разі захворювання на туберкульоз в будь-якому закладі, який продовжує працювати. Адже забезпечення не переривання лікування підвищує можливість його ефективності та запобігає розповсюдженню цих соціально-небезпечних захворювань.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАН ВКОТРЕ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини