У Хмільницьому районі створять батальйон територіальної оборони

У Хмільницьому районі створять батальйон територіальної оборони

У Хмільницьому районі створять батальйон територіальної оборони , - повідомляють Життєві обрії.

Окрім Хмільницього, ще 6 батальйонів сьогодні формують у Вінницькому, Гайсинському, Жмеринському, Могилів-Подільському, Тульчинському районах.

Про це інформував на своїй фейсбук-сторінці голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Війна з Росією триває вже восьмий рік. Люди реагують на події з війни, лише коли загинув або поранений воїн, цивільна людина або показують знищені під час обстрілу будинки. На жаль, ми навчилися з цим жити", - пише губернатор.

Бригади та батальйони у штаті мирного часу налічуватимуть 10 тисяч військовослужбовців. Це організаційні ядра, які здатні розгорнути й забезпечити зброєю та МТЗ підрозділи до штату воєнного часу .

До тероборони не братимуть солдатів молодших за 35 років і не старших 60 років.

Бригада та сім батальйонів ТрО області входитимуть у структуру Збройних Сил України.

Штаб бригади буде розташовуватися в обласному центрі, штаби батальйонів на території районів.

Місця дислокації батальйонів вже визначені. Переважно - це містечка, де є розформовані військові частини. Також це інші об’єкти державної та комунальної власності, які наразі не використовуються.

Передбачено два види служби: на постійній основі та в резерві. В обох випадках - контракт. Різниця у тому, що контрактники на постійній основі приходитимуть на службу в частину щоденно, а резервістів викликатимуть у період загострення військової ситуації.

Офіцери укладають контракт на п’ять років. Сержанти, солдати - на три роки. Службу нести у батальйоні, а проживати - вдома.

Найближча мета - сформувати резерв ТрО на посади за штатом воєнного часу, у подальшому - мати бригади та батальйони, здатні швидко укомплектуватись своїми резервістами, привести себе в бойову готовність та приступити до виконання завдань.

Масова готовність суспільства до збройної відсічі — це те, що може не пустити війну в нашу домівку.

Вінницька область — прикордонна, а значить, обороні має бути особлива увага. Щоб у випадку створення або виникнення умов дестабілізації обстановки в прикордонних районах України, які межують з країною-агресором, ми в лічені години розгорнули систему територіальної оборони і взяли під контроль усі об’єкти комунікацій. Лише так можна буде забезпечити існування конституційного ладу на нашій території в разі нової агресії. Це моє першочергове завдання як очільника області. 8 тисяч росіян у Придністров’ї на кордоні з Вінниччиною — це реальна загроза, до якої ми готуємось. Не можу розкривати військову таємницю, але на цьому напрямку вже задано цілий ряд заходів та підготовчих дій, - додає Сергій Борзов.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ОЧІКУЄТЬСЯ ПОГІРШЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини