У Сальнику Хмільницького району встановили символ сильної вольової української нації

У Сальнику Хмільницького району встановили символ сильної вольової української нації

Дерев’яний тризуб – символ сильної вольової української нації та вдячності українським Захисникам та Захисницям, які нині боронять рідну землю від окупантів і тим, хто поклав своє життя на вівтар свободи та незалежності України, встановили в центрі села, біля сільського будинку культури у Сальнику, - повідомляє Калинівська міська рада.

Ініціатором встановлення тризуба був голова громадської організації «Розвиток і добробут с.Сальник» Дмитро Наумець. Його ідею підтримали члени громадської організації, жителі села, які допомогли коштом та робочою силою. Тризуб замовили у Вінниці, а роботу з облаштування майданчика, озеленення території, освітлення та встановлення тризуба – виконували власними силами.

- Найдавнішими князівськими символами в Київській Русі були двозуб та тризуб. Цей символ був державним знаком князівської династії Рюриковичів. Проте, коли київський князь Володимир Великий прийняв християнство, то на деяких монетах посередині тризуба, над маківкою центрального стрижня, він почав додавати інвокаційного хреста, як символ долучення Київської Русі до родини європейських християнських країн. Наш тризуб також із хрестом. Цим ми прагнемо, щоб Всевишній оберігав нашу націю, нашу громаду, - розповідає директорка Сальницького будинку культури Альона Наумець. – Дякую кожному, хто ділом чи пропозицією допоміг втілити ідею в реальність.

Місце встановлення тризуба також обрали не випадково. Адже саме біля будинку культури у Сальнику висадили трояндову алею в пам'ять про загиблих на війні односельців. Тризуб повернений до місцевого храму та до пам’ятника загиблим в роки другої світової війни односельців.

«Цей символ встановлений на знак вдячності та великої шани всім Захисникам та Захисницям України» - вигравіювано на гранітній плиті біля тризуба. А неподалік донька українського захисника написала на камінці «Дякую!» й наймолодші жителі громади залишили відбитки маленьких долоньок. Ми маємо пам'ятати якою важкою ціною дається нам Перемога та шанувати усіх Героїв та Героїнь, які захищають Україну.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини